Test-6


 

(1)     How many more pink balloons are there than green balloons?

kids maths free worksheet

          A. 6                     B. 5                      C. 3                     D. 8

 

(2)    Find the missing number: 12 – ? = 4

          A. 6                     B. 8                     C. 10                   D. 2

 

(3)    How many more red balloons are there than pink balloons?

kids maths subtraction worksheet

          A. 4                     B. 6                     C. 5                      D. 7

 

(4)    Find the missing number: 11 – ? = 6

          A. 4                     B. 8                     C. 3                     D. 5

 

(5)    I had Rs.10. I bought a pen for Rs.2 and a book for Rs.3. How much money do I have now?

          A. 3 Rs.              B. 5 Rs.               C. 4 Rs.              D. 6 Rs.

 

(6)    How many more math  than math are there?

math worksheets

          A. 1                      B. 2                     C. 3                     D. 4

 

(7)    A’s tree is 3 feet taller than B’s tree. B’s tree is 10 feet tall. How tall is A‘s

          tree?

          A. 11 feet            B. 12 feet            C. 13 feet            D. 14 feet

(8)    How many math  and math  (total) are there?

math worksheets

          A. 11                    B. 12                    C. 15                    D. 13

 

(9)    Josh and Anil together earned total of Rs.15. Anil earned Rs.8. How much did Josh earn?

          A. Rs.7                B. Rs.8               C. Rs.9               D. Rs.10

 

(10)  Find the missing number:

         maths

          A. 2                     B. 5                      C. 7                      D. 6

 

(11)   I had 23 candies. I gave 4 candies to my friend. How many candies do I have now?

          A. 19                    B. 8                     C. 7                      D. 6

 

(12)  Jay had 8 balloons. He gave 5 balloons to Bina. How many balloons did Jay have left?

          A. 8 - 5 = 3         B. 8 - 4 = 4        C. 10 - 2 = 8      D. 8 + 5 = 13

 

(13)  Poonam has 9 Rs. She wants to buy a pair of shoes that cost 14 Rs. How many more Rs does she need?

          A. 4 Rs                B. 5 Rs                C. 3 Rs                D. 7 Rs

 

(14)  Find the missing number: 9 – ? = 4

          A. 3                     B. 2                     C. 5                      D. 4

 

(15)  I had 12 apples. I ate 5 of them. How many apples do I have now?

          A. 2                     B. 4                     C. 7                      D. 5

 

(16)  Solve the sum: 10 – 7 = ?

          A. 2                     B. 3                     C. 5                      D. 1

 

(17)  Anita had 15 chocolates. She ate 3 chocolates. How many chocolates does she have now?

          A. 6                     B. 5                     C. 12                    D. 8

 

(18)  Solve the sum: 16 – 10 = ?

          A. 6                     B. 8                     C. 7                      D. 2

 

(19)  Anuj had 19 cups. He broke 4 cups by mistake. How many cups does he have now?

          A. 7                     B. 9                     C. 15                    D. 6

 

(20) Solve the sum: 16 – 7 = ?

          A. 5                    B. 9                     C. 7                      D. 2

 

Answers

(1)–A; (2)–B; (3)–C; (4)–D; (5)–B; (6)–B; (7)–C; (8)–D; (9)–A; (10)–C; (11)–A; (12)–A; (13)–B; (14)–C; (15)–C; (16)–B; (17)–C; (18)–A; (19)–C; (20)–B