English Olympiad Grade 4 Test-6


The Complete Course of Grammar Worksheet-6

 

  1. Choose the correct sentence.

A. I'm always afraid that I'll lose my house key.

B. I'm always afraid that I'll loose my house key.

C. I'm always afraid that I'll lost my house key.

D. none of these

 

  1. Which is the correct sentence?

A. "those are feathers" explained Lata.

B. "Those are feathers," explained Lata.

C. "Those are feathers" explained Lata.

D. none of these

Click here for more class 4 english worksheets and practice tests

  1. I am glad that ____almost done with the project.

A. we're              B. were'              C. w'ere              D. wer'e

 

  1. It ____ take that long to take the math test.

A. shouldn’t       B. shouldn’t       C. shuoldn't       D. shouldn't

 

  1. Choose the answer that correctly combines the following sentences.

Sanju likes to paint pictures of lions. Sanju likes to paint pictures of horses.

A. Sanju likes to paint pictures of lions and horses.

B. Sanju likes to paint pictures. Of horses and lions.

C. Sanju likes to paint pictures of lions; pictures of horses.

D. Sanju likes to paint pictures; lions and horses.

parts of speech review

  1. Choose the word that belongs in the blank.

____ anybody going to zoo today?

A. Is                              B. Are                 C. Will                D. Were

 

  1. Choose the answer that correctly combines the following sentences.

Is the weather warm? Do I need a sweater?

A. Is the weather warm enough for a sweater?

B. Warm is not weather and so I need a sweater.

C. The sweater is for when the weather is not warm.

D. Is the weather warm, or do I need a sweater?

 

  1. What does the prefix "multi" mean?

A. Bad                B. Again             C. Many             D. Not

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

Harish went back to _______ the door lock.

A. cheque           B. chose             C. chill                D. check

 

  1. Find the antonym of the given word : Appear

A. Vanish           B. Valuable       C. Gentle            D. Allow

 

  1. Choose the correct sentence.

A. I love cherry pie I don't like apple pie.

B. I love cherry pie, I don't like apple pie.

C. I love cherry pie, but I don't like apple pie.

D. none of these

 

  1. A semicolon is used

A. around words that add information

B. to introduce a list of items

C. in a compound sentence with two independent clauses

D. to show an interruption

 

  1. Find the antonym of the given word : Agitated

A. Brave             B. Wealthy        C. Calm              D. Hopeful

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

The witness didn't show-up in the _____.

A. court              B. coat                C. caught           D. coal

 

  1. The company fired John because he was ______ for the president's position.

A. prefit              B. fitted              C. fittable           D. unfit

 

Answer Keys:

(1)–A; (2)–B; (3)–A; (4)–D; (5)–A; (6)–A; (7)–D; (8)–C; (9)–D; (10)–A; (11)–C; (12)–C; (13)–C; (14)–A; (15)–D