English Olympiad Grade 4 Test-7


The Complete Course of Grammar Worksheet-7

 

  1. Which is the best way to re-write the following sentence:

Dimpi felt like the sillyer person in the world.

A. Dimpi felt like the sillyest person in the world.

B. Dimpi felt like the silliest person in the world.

C. Dimpi felt like the most silliest person in the world.

D. Best as it is

 

  1. My father likes to eat peas _____ carrots.

A. and                 B. but                  C. or                    D. none of these

 

  1. Choose the word that belongs in the blank.

Nobody ___to swim because it is too cold.

A. want               B. wants             C. wanted          D. wanting

See more class 4 english grammar worksheets

  1. Which word in the sentence should start with a capital letter?

Last sunday I went shopping at the mall.

A. sunday           B. shopping       C. mall               D. none of these

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. How long does it take to walk to your house.

B. How long does it take to walk to your house!

C. How long does it take to walk to your house?

D. none of these

 

  1. Which word in the sentence should start with a capital letter?

Jaya's birthday is in april and she is having a party.

A. birthday        B. april               C. party              D. none of these

parts pf speech class 4 worksheets

  1. Find the antonym of the given word : Create

A. Inferior         B. Tardy             C. Perfect           D. Destroy

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

She is going to buy a _______ house.

A. new                B. knew              C. now                D. know

 

  1. What does the prefix "homo" mean?

A. All                   B. Badly             C. Same             D. Self

 

  1. What does the prefix "quad" mean?

A. Four               B. From             C. Hundred       D. Opposite

 

  1. Find the synonym of the given word : Starvation

A. Tough            B. Assembly      C. Hunger          D. Imagination

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

Jack and Jill went _____ the yard to get inside the house.

A. threw             B. through         C. there              D. throw

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.

To close a package or envelope.

A. Ceiling           B. Soring            C. Sealing          D. Sewing

 

  1. What does the prefix "bi" mean?

A. Before            B. Without         C. With               D. Two

 

  1. What does the idiom, "Several students in fourth grade are in hot water" mean?

A. The students made good choices.

B. The students are smart.

C. The students are in trouble.

D. The students are absent.

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–A; (3)–B; (4)–A; (5)–C; (6)–B; (7)–D; (8)–A; (9)–C; (10)–A; (11)–C; (12)–B; (13)–C; (14)–D; (15)–C