Math Olympiad Grade 3 Test-8


Mix Review Worksheet-8

 

  1. How many times is 0.1 greater than 0.01?

       A. 5 times          B. 10 times        C. 100 times      D. 50 times

 

  1. 400 − 276 =?

       A. 123                 B. 124                 C. 122                 D. 134

 

  1. Mr. Kailash planted 15 rows of Dahlia plants in his garden. There are 24 plants in each row. How many plants are there altogether?

       A. 300                B. 260                C. 360                D. 350

Try more practice tests for olympiad maths

  1. The largest island on the planet, Greenland covers 840,000 sq miles. Which option shows the above numeral in word form?

       A. Eight million forty thousand

       B. Eight thousand forty hundred

       C. Eight hundred forty thousand

       D. Eight hundred four thousand

 

  1. Which sign will make the following number sentence TRUE?

       (3/5)  □  (3/8)

       A. >                     B. <                     C. =                     D. none of the above

 

  1. Which option shows five hundredths?

       A. 0.5                  B. 500                C. 5.005             D. 0.05

 

  1. Which option orders the following fraction from least to greatest?

       (1/4) (1/2) (1/3)

       A. (1/4), (1/3), (1/2)                    B. (1/3), (1/4), (1/2)

       C. (1/2), (1/3), (1/4)                    D. (1/4), (1/2), (1/3)

 

  1. Find the difference.

      

       A. 374                 B. 466                 C. 574                 D. 474

 

  1. Manisha was born in 1989. How old will she turn in 2001?

       A. 10                   B. 9                     C. 13                    D. 12

 

  1. What do you call a solid shape with triangular faces?

       A. sphere           B. cylinder         C. cube               D. pyramid

 

  1. Mohita has 12 math problems to solve in one hour. She solved 9 problems in half-hour. What fraction of the math problems is still unsolved? (Give your answer in simplest form of fraction)

       A. 1/4                  B. 3/4                 C. 1/2                  D. 1/3

 

  1. How many one-fourths make one whole?

       A. 1                      B. 4                     C. 3                     D. 2

 

  1. How many more science books are there in the library than the geography books?

       Each represents 25 books.

       A. 25                   B. 50                   C. 175                  D. 2

 

  1. How many inches are in one yard?

       A. 12 inches                                    B. 24 inches

       C. 36 inches                                    D. 48 inches

 

  1. How much time has passed between 8:15 P.M to 2:30 A.M.?

       A. 5 hours and 15 minutes          B. 6 hours and 30 minutes

       C. 5 hours and 45 minutes          D. 6 hours and 15 minutes

 

Answers:

(1)–B; (2)–B; (3)–C; (4)–C; (5)–A; (6)–D; (7)–A; (8)–D; (9)–D; (10)–D; (11)–A; (12)–B; (13)–B; (14)–C; (15)–D