English Olympiad Grade 4 Test-8


The Complete Course of Grammar Worksheet-8

 

  1. He gave me one ____dollars!

A. hundrid         B. hundred        C. hudred          D. hunndred

 

  1. Choose the correct sentence.

A. We were going to do that anyway.

B. We were going to do that anyways.

C. We were go to do that anyway.

D. none of these

Try more english olympiad practice tests

  1. What type of sentence is this?

Are Jaya and Lalita sisters

A. declarative                                B. imperative

C. exclamatory                              D. interrogative

 

  1. Which is the best way to rewrite this sentence?

She needed facts about swans ducks and geese.

A. She needed facts about swans, ducks and geese.

B. She needed facts about swans, ducks, and geese.

C. She needed facts about swans, ducks and, geese.

D. Best as it is.

 

  1. That material feels ____ .

A. ruff                 B. ruogh             C. rugh               D. rough

 

  1. Which is the correct sentence?

A. what interesting animals they are please tell me more

B. What interesting animals they are please tell me more.

C. what interesting animals they are, please tell me more.

D. What interesting animals they are, please tell me more.

 

  1. Aruna was excited when she got a postcard from her friend in florida.

Heading: Which word in the sentence should start with a capital letter?

A. excited           B. postcard        C. florida           D. none of these

 

  1. I believe ____ been hiding their candy in their desk.

A. they've           B. they’ve           C. theyv'e           D. the'yve

 

  1. What type of sentence is this?

Put that Dangerous piece of ice on the ground

A. interrogative                             B. declarative

C. imperative                                 D. exclamatory

 

  1. I _____ want to go to the dentist!

A. don't              B. dont'              C. don’t              D. adonot

english grammar worksheets esl

  1. Write the abbreviation for the word(s).

Mister Chobey lives on Gandhi Road.

A. Mr. and Rd.                                        B. Mr. and RD

C. Mr.                                              D. Rd.

 

  1. Choose the proper noun in the sentence below.

The best school in our district is ABC Elementary School.

A. district                                       B. best

C. ABC Elementary School        D. school

 

  1. Write the abbreviation for the word.

Doctor Bordia

A. dr. Bordia                                  B. Dr. Bordia

C. doctor B.                                    D. DR. Bordia

 

  1. Choose the proper noun in the sentence below.

Jay loves to eat pizza so he tries to eat it as often as possible.

A. pizza              B. loves               C. Jay                 D. eat

 

  1. Which of the following sentences is written correctly?

A. I want to go to the City zoo.

B. I want to go to the City zoo.

C. I want to go to the City Zoo

D. I want to go to the City Zoo.

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–A; (3)–D; (4)–A; (5)–D; (6)–D; (7)–C; (8)–A; (9)–C; (10)–A; (11)–A; (12)–C; (13)–B; (14)–C; (15)–D