Test-9


 

(1)     Solve the sum : 45 – 23 = ?

          A. 21                    B. 24                   C. 22                   D. 32

 

(2)    Which of the following is seven hundred thirty-five?

          A. 753                 B. 750                 C. 7,035              D. 735

 

(3)    My sister Krishna is five years older than I am. If I am 12, how old is Krishna?

          A. 17                    B. 16                     C. 7                     D. 15

 

(4)    What is the missing numbers? 17 – 2 – ? = 5

          A. 0                     B. 15                     C. 5                     D. 10

 

(5)    Who has won the least number of championships?

         maths

          A. Sania mirza                                B. Mahesh Bhupati  

          C. Saina Nehwal                             D. Ankur Agrawal

 

(6)    A ball game started at 2 O' Clock and finished at 7 O' Clock. How long was the ball game?

          A. 5 hours          B. 4 hours          C. 7 hours          D. 6 hours

 

(7)    Put these numbers in decreasing order.

          19, 32, 17, 48, 28

          A. 48, 28, 19, 32, 17                      B. 48, 28, 32, 19, 17

          C. 17, 19, 28, 32, 48                      D. 48, 32, 28, 19, 17

 

(8)    Solve the sum given below.

          ? + 19 = 24

          A. 4                     B. 3                      C. 6                     D. 5

 

(9)    Jay had nineteen candies. You gave five more candies to him. How many candies does he has now?

          A. 24                   B. 14                   C. 41                    D. 13

 

(10)  Solve the sum given below.

          25 – ? = 10

          A. 25                    B. 11                  C. 15                    D. 10

 

(11)   Which letter will come next in the pattern?

          A, B, B, C, A, B, B, C, A, B,

          A. A                     B. B                    C. C                     D. D

 

(12)  Which number will come next in the pattern?

          10, 15, 20, 25, 30, 35,?

          A. 30                   B. 40                  C. 55                    D. 45

 

(13)  Which country won the least number of gold medals?

         maths

          A. France           B. Austria           C. Brazil             D. Spain

(14)  What portion of the square is colored green?

           square

          A. 1/2                  B. 2/3                 C. 1/3                  D. 1/4

(15)  What is the geometric name for this figure?

         geometric name for this figure

          A. Triangle        B. Cube               C. Rectangle     D. Pentagon

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–A; (4)–D; (5)–C; (6)–A; (7)–D; (8)–D; (9)–A; (10)–C; (11)–B; (12)–B; (13)–B; (14)–B; (15)–B