Test-9


Geometry Worksheet-2

  1. Which is a trapezoid?

       A.          B.      C.         D.

 

       A. 8                     B. 56                   C. 7                      D. 448

 

  1. What type of angle does the letter L make?

       A. acute              B. obtuse            C. right               D. straight

 

  1. Which of the following polygons has 4 right angles?

       A. pentagon                                   B. hexagon                 

       C. equilateral triangle                  D. square

 

  1. Which letter has no line of symmetry?

       A. A                     B. M                    C. L                     D. H

 

  1. What do you call a polygon with 8 sides and 8 angles?

       A. octagon         B. rectangle       C. hexagon        D. square

 

  1. The figure shown below is a ____ line.

       A. vertical                                       B. horizontal

       C. line segment                             D. perpendicular

 

  1. What do you call a 3D figure with 2 faces but NO edges and vertices?

       A. sphere           B. cone               C. cylinder         D. cube

 

       A. 72                   B. 5                      C. 60                   D. 16

 

  1. What type of line is it?

       A. Perpendicular                          B. Horizontal

       C. Vertical                                      D. Parallel

 

  1. Which is not a polygon?

       A.         B.          C.       D.

 

  1. Which figure has NO edges?

       A. cylinder         B. sphere           C. cube               D. cone

 

  1. Which shape has 4 vertices?

       A.     B.           C.          D.

 

  1. How many angles does a rectangle have?

       A. 3                     B. 5                      C. 2                     D. 4

 

  1. How many vertices are there in the figure shown below?

       A. 2                     B. 4                     C. 3                     D. no vertex

 

       A. 110                  B. 600                C. 120                 D. 10

 

  1. I am a 3 dimensional figure. I have 6 faces, 12 edges and 8 vertices. What figure am I?

       A. pyramid        B. cylinder         C. sphere           D. cube

 

  1. How many angles less than 90º are shown in the following triangle?

       A. 1                     B. 3                     C. 2                    D. none

 

  1. What geometric term describes a polygon with six angles and six sides?

       A. Pentagon      B. Triangle        C. Octagon        D. Hexagon

 

  1. What is the name of this shape?

       A. trapezoid                                   B. pentagon

       C. parallelogram                           D. rhombus

 

Answers:

(1)–D; (2)–C; (3)–C; (4)–D; (5)–C; (6)–A; (7)–B; (8)–C; (9)–C; (10)–C; (11)–B; (12)–B; (13)–A; (14)–D; (15)–C; (16)–C; (17)–D; (18)–B; (19)–D; (20)–D