Addition and subtraction Test-9


Addition & Subtraction worksheets for kids

(1)     The exhibition sold 78 paintings on Monday and 122 paintings on Tuesday. How many more paintings were sold on Tuesday than Monday?

          A. 34                   B. 53                    C. 44                   D. 43

 

(2)    In a bowling game Mohan scored 154 points and Bittu scored 123 points. How many more points did Mohan score than Bittu?

          A. 21                    B. 20                   C. 32                   D. 31

 

(3)    Goldy brought 256 oranges to sell in the market. He sold 190 oranges. How many oranges were left to be sold?

          A. 56                   B. 70                   C. 66                   D. 76

 

(4)    What would you subtract from 104 to make 89?

          A. 13                    B. 11                  C. 15                    D. 17

 

(5)    There are 34 red flowers and 16 purple flowers in a nursery. How many more red flowers than purple flowers are there?

          A. 17                    B. 18                  C. 19                    D. 50

(6)    Which number sentence has the same sum as 13 + 15?

          A. 16 + 12          B. 17 + 10           C. 18 + 8            D. 13 + 16

 

(7)    My mom bought 81 candies. 25 candies were red, 37 were green and rests were yellow. How many candies were yellow?

          A. 20                   B. 45                   C. 19                    D. 35

 

(8)    Ishita wanted to make necklaces for two of her friends. She asked her mom to buy her 15 red beads, 13 pink beads, and 12 orange beads. How many beads did she need in all to make the necklaces?

          A. 38                   B. 44                   C. 39                   D. 40

 

 

(9)    Jitu was born in 1971. His son Keyur is 28 years younger than him. What year was Keyur born?

          A. 1998               B. 2000              C. 1997               D. 1999

 

(10)  Bikram is standing in a line to buy movie ticket. There are 11 people standing in the line altogether. Six people are in front of Bikram. Chetan is standing last in the line. How many people are standing between Bikram and Chetan?

          A. 2                     B. 3                     C. 4                     D. 5

 

(11)   Mohita is 19 years old. Her neighbour Juhi is 4 years older than her. Mohita's sister Isha is 8 years younger than Mohita. What is the age difference between Isha and Juhi?

          A. 12 years        B. 10 years         C. 9 years           D. 8 years

 

(12)  There were 75 seats in a theater. If 15 seats were empty, how many seats were occupied?

          A. 60                   B. 65                   C. 55                   D. 50

 

(13)  There are 98 adults and 123 kids living in the Fairview Apartments. How many adults and kids are living in the apartments?

          A. 221                 B. 201                 C. 211                  D. 222

 

(14)  The temperature on Saturday was 60°F and on Monday, it was 32°F. How much the temperature dropped between Saturday and Monday?

          A. 18°F               B. 30°F              C. 28°F              D. 29°F

 

(15)  Mr. Gupta used 216 bricks and Mr. Verma used 298 bricks for the landscaping of their front yards. How many more bricks did Mr. Verma use than Mr. Gupta did?

          A. 72                   B. 83                   C. 82                   D. 92

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–C; (4)–C; (5)–B; (6)–A; (7)–C; (8)–D; (9)–D; (10)–B; (11)–A; (12)–A; (13)–A; (14)–C; (15)–C