English Olympiad Grade 4 Test-9


The Complete Course of Grammar Worksheet-9

 

  1. Which word in the sentence should start with a capital letter?

My brother got a dog for his birthday and he named it tuffy.

A. dog                 B. birthday        C. tuffy               D. none of these

english grammar worksheet for grade 4

  1. Choose the word that belongs in the blank.

_____book looks like it will be exciting.

A. This                B. These             C. It                     D. Those

Click here for more english grammar worksheets

  1. Which word in the sentence should start with a capital letter?

The new girl at our school used to live in canada.

A. girl                 B. school            C. Canada                   D. none of these

 

  1. Which answer is written correctly?

A. I didn't hear. The bell. At the end if first period it was very loud.

B. I didn't hear the bell. At the end of first. Period it was very loud.

C. I didn't hear the bell at the end of first period, it was bery loud.

D. I didn't hear the bell at the end of first period, it was bery loud.

 

  1. Deepu and Teeku ____ climbed into the treehouse.

A. slowest          B. slowly            C. slow               D. slower

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. That house look very old.

B. That house looks very old.

C. That houses look very old.

D. none of these

 

  1. The- er means...

A. not                  B. doer               C. just like         D. against

 

  1. The kids ____ ready to take the test.

A. weren’t          B. weren't          C. weren’t          D. we'rent

 

  1. I can't wait ____ Christmas!

A. untill              B. untile             C. untille            D. until

 

  1. How could you simplify these sentences with prepositional phrases?

We played chess. We played in the park. We played as people watched us.

A. We played chess. In the park.

B. We played chess in the park as people watched us.

C. We played chess, we played in the park, as people watched us.

D. We played as people watched. Chess.

 

  1. Find the antonym of the given word : Accurate

A. Correct          B. Incorrect       C. Precise          D. Offer

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

Mrs. Sharma is going to _____ a new babysitter for her children.

A. higher            B. higher            C. hire                D. here

 

  1. The test was so difficult that it was ______ for him to finish it in 30 minutes.

A. possibly         B. possible         C. impossible    D. impossibly

 

  1. It is ______ to blame just Rohan for the team's defeat.

A. fairly              B. unfairly         C. unfairness    D. unfair

 

  1. What does the suffix "able" mean?

A. Can do           B. Full of            C. Like                D. Without

 

Answer Keys:

(1)–C; (2)–A; (3)–C; (4)–D; (5)–B; (6)–B; (7)–B; (8)–B; (9)–D; (10)–B; (11)–B; (12)–C; (13)–C; (14)–D; (15)–A