Mix Review-Workbook-1


 
This workbook contains worksheets on Mix Review for Grade 3 students. There are total 5 worksheets with 110+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

Mix Review Worksheet-1

  1. A grocery store sold 475 cereal boxes in one week. It sold 516 cereal boxes the next week. How many boxes of cereal did the store sell during the two weeks?

       A. 901                 B. 991                 C. 41                    D. 981

 

  1. Bharat, Leena and Parul were counting their toys. Bharat had 34 toys, Parul had 9 fewer toys than Bharat has and Leena has 7 more toys than Parul has. How many toys do they have altogether?

       A. 86                   B. 59                    C. 90                   D. 91

 

  1. What fraction does point "A" represent on the number line shown below?

       A. 1/5                 B. 1/4                  C. 2/4                 D. 2/6

 

  1. A water-ride costs Rs.14.60. How many rides can Josh take for Rs.45?

       A. 2                     B. 3                     C. 1                      D. 4

 

  1. Which mixed fraction represents the shaded part?

       A. 2(1/4)            B. 3(1/4)            C. 3(3/4)           D. 3(2/3)

 

  1. Which two numbers have a sum of 16 and a difference of 4?

       A. 8 and 8          B. 10 and 6        C. 12 and 4        D. 12 and 8

 

  1. Which mixed fraction is same as 3.5?

       A. 3(1/3)            B. 1(1/2)             C. 3(1/5)            D. 3(1/2)

 

  1. Which option shows eight-tenths as a decimal?

       A. 0.4                  B. 0.6                  C. 0.8                 D. 0.5

 

  1. Which option shows 6 tenth?

       A. 1.5                   B. 2.3                  C. 2.5                  D. 2.6

 

  1. Which shape is 5/8 shaded?

       A.                                   B.

       C.                        D.

  1. There are 450 employees in a company. One hundred seventy-nine employees are women. How many men are working in the company?

       A. 161                  B. 171                  C. 271                 D. 272

 

  1. Which of these is an odd number?

       A. 124                 B. 431                 C. 780                D. 554

 

  1. Shruti bought a poster for Rs.2.20, a glue-stick for Rs.1.30 and a binder for Rs.5.10. How much money did she spend altogether?

       A. Rs.9.70          B. Rs.9.50          C. Rs.9.85         D. Rs.8.60

 

  1. Which number can be divided by 3 and 4?

       A. 20                  B. 15                    C. 24                   D. 18

 

  1. Which of the following is a CORRECT division sentence for the diagram shown below?

       A. 25 ÷ 5 = 5                                  B. 20 ÷ 5 = 4

       C. 15 ÷ 5 = 3                                  D. 16 ÷ 4 = 4

 

  1. Ashley and Anita has 78 beads altogether. Anita has 43 beads. Which number sentence will tell you the number of beads Ashley has?

       A. 78 + 43         B. 78 ÷ 43         C. 78 × 43         D. 78 – 43

 

  1. Saturn's diameter (distance across) is 74,900 miles. What is the value of 7 in 74,900?

       A. 7,000             B. 70,000          C. 700,000       D. 700

 

  1. Preety bought one notebook for Rs.2.50, one pen for Rs.1.20 and one scissor for Rs.4.05. How much money did she spend for her purchase?

       A. Rs.7.05          B. Rs.8.25         C. Rs.7.65          D. Rs.7.75

 

  1. See the menu below to answer this question. Atul ordered a burger and orange juice. What was the total of his order?

       A. Rs.3.50         B. Rs.5.20         C. Rs.4.30         D. Rs.4.20

 

  1. Which fraction is same as 0.4?

       A. 4/10               B. 1/4                  C. 2/4                 D. 4/100

 

Answers

(1)–B; (2)–D; (3)–B; (4)–B; (5)–C; (6)–B; (7)–D; (8)–C; (9)–D; (10)–D; (11)–C; (12)–B; (13)–D; (14)–C; (15)–A; (16)–D; (17)–B; (18)–D; (19)–D; (20)–A

 

 

Mix Review Worksheet-2

  1. What time will the clock show 45 minutes later?

       A. 10:30             B. 10:25             C. 10:15              D. 10:45

 

  1. Round 168 to the nearest hundred.

       A. 100                 B. 200                C. 150                 D. 170

 

  1. To get 8 as the quotient, what number is to be divided by 6?

       A. 48                   B. 40                   C. 64                   D. 56

 

  1. See the menu below to answer this question. How much change should Mr. Harsh get back if he pays for a pizza and orange juice with a five Rs. bill?

       A. Rs.1                B. Rs.1.25          C. 75 paise         D. Rs.1.05

  1. Find the sum.

         

       A. 21,110            B. 11,010            C. 11,210            D. 11,110

 

  1. What geometric figure does the wooden box shown below represent?

       A. cube                                           B. square pyramid   

       C. rectangular prism                    D. sphere

 

  1. Which option shows 4/5 as a decimal?

       A. 0.2                  B. 0.4                  C. 0.5                  D. 0.8

 

  1. 23 × 6 =?

       A. 138                 B. 128                 C. 129                 D. 140

 

  1. What is the geometric name for the figure shown below?

       A. line segment                             B. ray       

       C. line                                              D. angle

 

  1. Bhushan has 87 cards. Jagat has 29 cards less. How many cards do Bhushan and Jagat have altogether?

       A. 58                   B. 116                  C. 145                 D. 155

 

  1. A store sold 375 boxes of Oatmeal cereal and 623 boxes of Rice Crispy cereal in one month. How many more Rice Crispy boxes were sold than the oatmeal boxes?

       A. 348                B. 248                C. 145                 D. 258

 

  1. Which option shows twenty-two thousand three hundred four?

       A. 22,304          B. 220,304        C. 22,403          D. 22,314

 

  1. How many angles are in a trapezoid?

       A. 4                     B. 6                     C. 8                     D. 10

 

  1. Pradeep went to the gym at half past 5 and came out of the gym at quarter to 7. How much time did he spend in the gym?

       A. two hour and 15 minutes       B. one hour and 30 minutes

       C. 45 minutes                                D. one hour and 15 minutes

 

  1. The clocks below show the times at which Dhavan started and finished painting his room. How long did it take him to paint his room?

       A. 2 hours and 20 minutes         B. 1 hour and 20 minutes

       C. 2 hours and 28 minutes         D. 2 hours

 

  1. Round 3.14 to the nearest tenth.

       A. 4.0                  B. 3.2                  C. 3.1                  D. 3.5

 

  1. Arpita went to a carnival with Rs.35 in her purse. After buying one ticket for a ride and a drink, she had Rs.9 left. If the drink cost Rs.4, which number sentence will give you the cost of the ride?

       A. 35 + (9 − 4) B. 35 ÷ 4            C. 4 × 9              D. 35 - (9 + 4)

 

  1. Which number sentence is NOT true?

       A. 12 ÷ 4 = 3     B. 32 ÷ 4 = 8    C. 42 ÷ 7 = 5     D. 36 ÷ 4 = 9

 

  1. What is the probability of choosing the letter "E" in TENNESSEE?

       A. 9 out of 4      B. 4 out of 8      C. 5 out of 9       D. 4 out of 9

 

  1. Which number can be divided by 2 with no remainder?

       A. 125                 B. 146                 C. 173                 D. 161

 

Answers

(1)–C; (2)–B; (3)–A; (4)–A; (5)–D; (6)–C; (7)–D; (8)–A; (9)–A; (10)–C; (11)–B; (12)–A; (13)–A; (14)–D; (15)–A; (16)–C; (17)–D; (18)–C; (19)–D; (20)–B

 

 

Mix Review Worksheet-3

  1. Pooja plants 30 marigolds in 5 rows. Each row has the same number of plants. How many plants are in 4 rows?

       A. 6                     B. 24                  C. 18                   D. 15

 

  1. The temperature inside the cave is 45ºF. The temperature outside is 68ºF. About how many degrees Fahrenheit warmer is the temperature outside?

       A. 22ºF              B. 23ºF              C. 24ºF              D. 25ºF

 

  1. What is 221 rounded to the nearest hundred?

       A. 100                 B. 120                 C. 110                  D. 200

 

  1. Which numeral shows four and sixty two hundredths?

       A. 40.62                                          B. 4.062

       C. 4.62                                             D. 4.06

 

  1. How many people visited the art gallery in January and February?

       A. 15,000           B. 18,500           C. 19,000           D. 16,000

 

  1. Which option shows 8/10 in simplest form?

       A. 3/4                 B. 3/5                 C. 2/5                  D. 4/5

 

  1. Which number is between 9,031 and 10,164?

       A. 8,934             B. 10,410           C. 9,131              D. 10,601

 

  1. Round 64,670 to the nearest one thousand.

       A. 70,000          B. 64,000          C. 65,000          D. 64,500

 

  1. Pratima is twice as old as Simran. Together, their age is total 24. How old is Simran?

       A. 7                     B. 16                    C. 8                     D. 12

 

  1. Use the table to answer this question. Anish paid for a pair of sunglasses with Rs.10. How much change will he receive?

       A. 50 paise        B. 75 paise        C. 55 paise         D. 25 paise

 

  1. Which is another way of writing one paisa?

       A. Rs.0.01         B. Rs.10             C. Rs.1.0            D. Rs.0.1

 

  1. What type of angle is shown below?

       A. right               B. straight         C. acute              D. obtuse

 

  1. How many angles does a rectangle have?

       A. 3                     B. 6                     C. 4                     D. 8

 

  1. Find the sum.

         

       A. 96                   B. 104                 C. 105                 D. 204

 

  1. One-third of a number is 3. What is that number?

       A. 6                     B. 12                    C. 18                   D. 9

 

  1. Which of the following is equal to 2,000 grams?

       A. 1 kg                B. 2 kg                C. 1 ton               D. 20 kg

 

  1. Which shape is shown with a CORRECT line of symmetry?

       A.     B.         C.     D.

 

  1. Which mixed fraction does the shaded part represent?

       A. 1(1/2)             B.2(1/4)             C. 1(1/8)            D. 1(1/4)

 

  1. Shaunak wants to buy a wallet for Rs.4.85. How can he pay for the wallet using rupees & paise?

       A. 5 rupees, 5 paise                      B. 4 rupees, 85 paise

C. 4 rupees, 88 paise                            D. 4 rupees, 58 paise

 

  1. Round 65,621 to the nearest one thousand.

       A. 65,000          B. 70,000          C. 66,000          D. 60,000

 

Answers:

(1)–B; (2)–B; (3)–D; (4)–C; (5)–A; (6)–D; (7)–C; (8)–C; (9)–C; (10)–B; (11)–A; (12)–A; (13)–C; (14)–B; (15)–D; (16)–B; (17)–B; (18)–D; (19)–B; (20)–C