Charts and Graphs-Workbook-1


 
This workbook contains worksheet on Charts and Graphs for Grade 3 students. There is a worksheet with 40+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

Charts & Graphs Worksheet-1

  1. According to the bar chart, which car had maximum sale?

       A. Buick             B. Toyota           C. Honda           D. BMW

 

  1. How many more Honda cars than BMW cars were sold?

       A. 50                   B. 40                   C. 30                   D. 10

 

  1. How many more Buick cars than Mercedes cars were sold?

       A. 30                   B. 10                   C. 25                   D. 20

 

  1. How many less Kia cars than Toyota cars were sold in January?

       A. 10                   B. 40                   C. 15                    D. 25

 

A school cafeteria conducted a survey among children about their preferred drinks with lunch.

  1. The data collected were shown in the tally chart. What is the most popular drink?

       A. Apple Juice  B. Pepsi               C. Coke               D. Milk

 

  1.  How many children chose Pepsi as their favorite drink?

       A. 15                    B. 11                    C. 17                    D. 19

 

  1. How many people answered the survey?

       A. 63                   B. 55                    C. 45                   D. 62

 

  1. What is the least popular drink?

       A. Apple Juice                               B. Pepsi

       C. Coke                                           D. Milk

 

  1. How many children liked milk and apple juice?

       A. 17                    B. 15                    C. 32                   D. 33

 

  1. How many children preferred coke?

       A. 15                   B. 13                    C. 11                    D. 19

 

  1. How many children responded to the survey?

       A. 65                   B. 62                   C. 45                   D. 55

 

See the line chart to answer the questions.

  1. Between which two months was there the greatest fall in temperature?

       A. January and March                B. September and November

       C. July and September                D. May and July

 

  1. What is the difference between the highest average temperature and the lowest average temperature?

       A. 30 degree Fahrenheit             B. 45 degree Fahrenheit

       C. 20 degree Fahrenheit             D. 50 degree Fahrenheit

 

  1. In which two months the average temperature was 50 degree Fahrenheit?

       A. March and July                       B. July and January

       C. March and November            D. March and September

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–B; (4)–C; (5)–C; (6)–B; (7)–D; (8)–B; (9)–C; (10)–D; (11)–B; (12)–B; (13)–D; (14)–C