Addition and Subtraction-Workbook-1


 
This workbook contains worksheets on Addition and Subtraction for Grade 3 students. There are total 7 worksheets with 140+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…
 

Addition & Subtraction Worksheet-1

  1. 520 + 0 =_________

       A. 0                     B. 52                   C. 520                 D. 5200

 

  1. What is seven hundreds plus thirteen tens?

       A. 713                 B. 7130               C. 731                 D. 830

 

  1. 570 + 430 = how many tens?

       A. 100                B. 43                   C. 57                   D. 1000

 

  1. The table below shows the number of pages read by Chinu, Pintu and Josh. See the table to answer this question. How many pages did Chinu and Pintu read altogether?

       A. 534                 B. 497                 C. 437                 D. 537

 

  1. 275 + 199 =

       A. 660                B. 386                 C. 474                 D. 1221

    

  1. One hundred more than 546 is:

       A. 446                 B. 546                 C. 646                 D. 746

 

  1. See the table to answer this question. If you round the number of pages read to the nearest hundred, who among the three read the same number of pages?

       A. Chinu and Pintu                      B. Pintu and Josh

       C. Josh and Chinu                        D. Pintu, Josh, and Chinu

 

  1. 70 + 91 + 38 + 41

       A. 328                 B. 297                 C. 148                 D. 240

 

  1. Each   weighs 1 kg. How much does this weigh?

       

       A. 28 kg             B. 20 kg             C. 15 kg              D. 10 kg

 

  1. What number could  □  be?

       □ + ∆ = 9

       A. 7                     B. 10                  C. 12                    D. 13

 

  1. See the table below to answer this question. Which expression shows the best estimate of the pages read by Chinu, Pintu and Josh?

       A. 300 + 300 + 300                    B. 200 + 200 + 200

       C. 200 + 300 + 300                    D. 100 + 200 + 300

 

  1. 514 + 492 =

       A. 1562               B. 1997               C. 227                 D. 1006

 

  1. The next number in the series 105, 110, 115, 120, 125,..... is:

       A. 245                 B. 210                 C. 130                 D. 120

 

  1. 73 + 90 + 20 + 29

       A. 212                  B. 208                C. 308                 D. 181

 

  1. A 4-digit number is written in the boxes below. If the sum of any three consecutive digits is 20, find the value of A?

       

       A. 1                      B. 4                     C. 7                      D. 8

 

  1. What is eight hundreds plus fifteen tens and three ones?

       A. 713                 B. 7130               C. 731                 D. 953

 

  1. 70 − 61 + 35 − 43

       A. 14                    B. 21                     C. 41                    D. 1

 

  1. Prasad bought two burgers and a small coke. Each burger costs Rs. 18 and the coke Rs. 14. How much did his meal cost?

       A. Rs. 32            B. Rs. 40            C. Rs. 50            D. Rs. 60

 

  1. There are 32 students in section A, 40 students in section B and 72 students in section C. How many students are there altogethers in the three sections?

       A. 72                   B. 104                C. 112                 D. 144

 

       A. 306                B. 406                C. 416                 D. 405

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–A; (4)–B; (5)–C; (6)–C; (7)–B; (8)–D; (9)–B; (10)–A; (11)–C; (12)–D; (13)–C; (14)–A; (15)–D; (16)–D; (17)–D; (18)–C; (19)–D; (20)–B