Decimals-Workbook-1


 
This workbook contains worksheets on Decimals for Grade 3 students. There are total 4 worksheets with 80+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

Decimal Worksheet-1

  1. Mrs. Sharma needs 0.3 liter lemon juice, 0.25 liter coconut milk and 0.4 liter pineapple juice to make a drink. About how much liquid does she need altogether to make the drink?

       A. 1 liter                                          B. 1.5 liter

       C. 2 liter                                          D. 0.5 liter

 

  1. Which option shows the shaded portion in decimal?

       A. 0.01               B. 0.1                  C. 1                      D. 1.10

 

  1. Which symbol will make the number sentence true?         

       1.3 + 0.6   O   0.5 + 13

       A. >                     B. =                     C. <                    D. none of the above

 

  1. Which number has 2 in the hundredths place and 6 in the tenths place?

       A. 0.261             B. 2.06               C. 6.12                D. 0.621

 

  1. Which number should go in the circle?

      

       A. 2                     B. 3                     C. 1                      D. 0

 

       A. 37.3                B. 2.53                C. 7.33                D. 3.73

 

  1. Which digit in 3.21 is the tenths place?

       A. 3                     B. 1                      C. 0                     D. 2

 

  1. Sara is carrying 1.45 kg of grapes and 1.23 kg of peaches in her bag. How much weight is she carrying altogether?

       A. 2.08 kg          B. 3.68 kg           C. 2.69 kg          D. 2.68 kg

 

  1. Maya was given 9.5 points for her presentation and Josh was given 6.5 points. How many more points did Maya get?

       A. 2.5                  B. 3                     C. 3.5                  D. 3.25

 

  1. Write as a decimal : 5(1/4)

       A. 5.75                B. 5.25                C. 5.35                D. 525

 

  1. ? tenths + 7 hundredths = 0.37

       A. 7                      B. 3                     C. 4                     D. 0

 

  1. Round 0.65 to the nearest tenths.

       A. 0.64               B. 0.6                  C. 0.7                  D. 6.5

 

  1. 5.5 - 3.2 =?

       A. 2.3                  B. 2.03               C. 2.4                  D. 3.2

 

  1. What would you subtract from 5.75 to make it 3.25?

       A. 2                     B. 3                     C. 2.5                  D. 1.5

 

  1. Write as a decimal : 2(3/4)

       A. 11.4                B. 2.75                C. 0.36                D. 0.275

 

  1. Which option shows four and seven tenths?

       A. 4.07               B. 0.47               C. 0.047             D. 4.7

 

  1. Find the missing number.

      

       A. 2                     B. 3                     C. 4                     D. 5

 

  1. Find the missing digit.

      

       A. 2                     B. 4                     C. 5                      D. 3

 

  1. Select the CORRECT answer.

       A. 1.3 + 0.3 > 1.6 + 0.2               B. 2.0 + 1.4 > 1.9 + 1.3

       C. 0.4 + 1.3 > 0.5 + 2.0               D. 0.5 + 1.4 < 0.7 + 1.1

 

  1. Write as a decimal : (5/8)

       A. 6.25                B. 62.5                C. 580                D. 0.625

 

Answers

(1)–A; (2)–B; (3)–A; (4)–D; (5)–C; (6)–D; (7)–D; (8)–D; (9)–B; (10)–B; (11)–B; (12)–C; (13)–A; (14)–C; (15)–B; (16)–D; (17)–B; (18)–D; (19)–B; (20)–D