Division & Multiplication-Workbook-1


 
This workbook contains worksheets on Division & Multiplication for Grade 3 students. There are total 4 worksheets with 70+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

Division & Multiplication Worksheet-1

  1. A ticket for a show cost Rs.5. Josh spends Rs.30 on the tickets. How many tickets did Josh buy?

       A. 5                      B. 6                     C. 7                      D. 10

 

  1. Mom is making 4 pies for the Thanksgiving Day. She wants to decorate each pie with 27 blue berries. How many blue berries does she need altogether to decorate all the pies?

       A. 91                    B. 108                 C. 118                  D. 128

 

  1. In 40 ÷ 8 = 5, what is divisor?

       A. 40                   B. 8                     C. 5                      D. none of the above

 

  1. Julie has 9 boxes of cookies. Each box has 30 cookies. How many cookies does Julie have altogether?

       A. 350                 B. 270                 C. 260                D. 300

 

  1. 126 ÷ 18

       A. 7                      B. 4                     C. 2268              D. 29

 

  1. Suhas was arranging the apples he picked-up from the farm into groups of 6. He made 9 groups of apples. How many apples did he pick-up from the farm altogether? Which of the following options would you use to solve this problem?

       A. divide 9 by 6                             B. adding 9 and 6

       C. multiplying 6 by 9                   D. none of the above

 

  1. A roller coaster gives 15 rides each day. On each ride, the roller coaster takes 12 passengers. How many passengers in all does the roller coaster take in one day?

       A. 180                 B. 170                 C. 188                 D. 175

 

  1. Shruti, Shriya, and Shikha share 12 tacos equally. How many tacos does each person get?

       A. 4                     B. 3                     C. 6                     D. 2

 

  1. This number is divisible by which of the following: 2, 3, 5, 9, 10?

       672

       A. 2, 3                                              B. 2, 3, 5, 9, 10

       C. 3, 5, 9                                          D. 3, 9

 

  1. Lavina needs 20 pieces of wood to make a deck. How many pieces of wood will he need to build 12 such decks?

       A. 144                 B. 200                C. 178                 D. 240

 

  1. Madhu earns Rs.90 in 3 days by working for a preschool. How much will she earn in 5 days?

       A. Rs.30             B.  Rs.45            C. Rs.150           D. Rs.105

 

  1. Find the answer.

       48 ÷ 6 =?

       A. 7                      B. 9                     C. 6                     D. 8

 

  1. Cheena's mom cuts a pie into 32 pieces. Each person in her family got 4 pieces of pie to eat. How many people were there in her family?

       A. 6                     B. 7                      C. 5                      D. 8

 

  1. What is the quotient of 56 divided by 7?

       A. 9                     B. 7                      C. 6                     D. 8

 

  1. What multiplication facts could you have used to find 24 ÷ 4?

       A. 12 × 2            B. 3 × 8              C. 7 × 3              D. 6 × 4

 

Answers:

(1)–B; (2)–B; (3)–B; (4)–B; (5)–A; (6)–C; (7)–A; (8)–A; (9)–A; (10)–D; (11)–C; (12)–D; (13)–D; (14)–D; (15)–D