Division Worksheet-2

Division Worksheet-2

 

  1. The Fashion Trend Hair Salon charges Rs.35 for each haircut. If they give 45 haircuts in a day, how much money do they earn everyday? Which option shows the solution of the above problem?

A. 35 + 45 =?                                 B. 35 ÷ 45 =?

C. 35 × 45 =?                                 D. 45 - 35 =?

 

  1. Kishore ran for 8 miles on Sunday. What does he need to know, in order to find out his running time per mile in minutes?

A. the number of laps he ran    

B. the number of miles he can run in week

C. total number of minutes he took for running 8 miles

D. the number of miles he can run in one hour

 

  1. Jessica wants to buy a bike that costs Rs.95.70. She earns Rs.4.35 a day for baby-sitting. For how many days will she have to save her money in order to buy the bike?

A. 21                    B. 22                   C. 32                   D. 20

 

  1. If the cost of 12 tons of rice is Rs.3,036, what is the cost per ton?

A. Rs.153           B. Rs.25.3           C. Rs.255           D. Rs.253

 

  1. 3,870 ÷ 86 = ?

A. 43                  B. 55                    C. 65                   D. 45

 

  1. At the Country Hill Ski Resort, renting ski for 2 hours costs Rs.32.60, how much would it cost to rent one for 5 hours?

A. Rs.100          B. Rs.81.25        C. Rs.88.75       D. Rs.81.50

 

  1. A team ran 7 miles in 42 minutes. Which of the following options would you use to find the number of minutes it would take the team to run 19 miles?

A. 7 × 6 = 42, so 42 × 7 = 294 minutes

B. 42 ÷ 7 = 6, so 6 × 42= 252 minutes

C. 42 ÷ 7 = 6, so 6 × 19 = 114 minutes

D. 42 × 7 = 294, so 294 ÷ 19 = 15.47

 

A. 0.575             B. 5.75                C. .0575             D. 0.507

 

  1. A carton has nine cans of soup. How many cartons will the grocery store receive, if they order 1,080 cans of soup?

A. 120                 B. 1,200             C. 90                   D. 12

 

  1. Arjun received Rs.639 after working for 9 days. What is the average amount Arjun earned each day?

A. Rs.75             B. Rs.71              C. Rs.73             D. Rs.76

 

Answer Key:

1. (c); 2. (c); 3. (b); 4. (d); 5. (d); 6. (d); 7. (c); 8. (a); 9. (a); 10. (b)