English Olympiad Grade 1 Test-5


English - Classifications

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Grasshopper                             B. Ant       

       C. Dolphin                                      D. Butterfly

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. River              B. Mountain      C. Lake               D. Ocean

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Doctor           B. Teacher         C. Astronaut     D. Child

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Airplane        B. Rocket           C. Helicopter    D. Bicycle

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Squid             B. Octopus         C. Sting Ray      D. Rabbit

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Hawk             B. Eagle              C. Turtle             D. Pigeon

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Antarctica    B. India              C. China             D. Japan

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Mars              B. Grass             C. Saturn           D. Mercury

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Surfing                                      B. Ice Skating  

       C. Snowboarding                         D. Skiing

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Whale           B. Seal                C. Bat                  D. Penguin

 

  1. Which three belongs to the same group among the four words shown below?

       ROOT, TOWER, STEM, LEAF

       A. ROOT, TOWER, LEAF         B. TOWER, LEAF, STEM

       C. ROOT, STEM, LEAF             D. STEM, ROOT, TOWER

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       MONDAY, MARCH, APRIL, JULY

       A. MARCH, APRIL, MONDAY

       B. MONDAY, APRIL, JULY

       C. MARCH, APRIL, JULY        

       D. JULY, MONDAY, MARCH

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       Chruch, Temple, Mosque, God

       A. Chruch, Temple, God             B Chruch, Mosque, God

       C. Chruch, Temple, Mosque      D. Temple, Mosque, God

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       SWING, MONKEY BARS, STORE, SLIDE

       A. MONKEY BARS, STORE, SLIDE

       B. SWING, MONKEY BARS, SLIDE

       C. STORE, SWING, MONKEY BARS

       D. SWING, SLIDE, STORE

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       ZEBRA, LION, GORILLA, FISH

       A. LION, GORILLA, FISH

       B. FISH, LION, ZEBRA

       C. ZEBRA, LION, GORILLA

       D. ZEBRA, FISH, GORILLA

 

Answers

(1)–C; (2)–B; (3)–D; (4)–D; (5)–D; (6)–C; (7)–A; (8)–B; (9)–A; (10)–C; (11)–C; (12)–C; (13)–C; (14)–B; (15)–C