Prepositions Worksheet-26

Prepositions Worksheet-26

 

  1. She goes for a walk.................the morning daily.

A. in                    B. at                     C. on                   D. by

 

  1. He is....................the top.

A. from               B. at                     C. on                   D. by

 

  1. Please sit.................the green chair.

A. in                    B. at                     C. on                   D. by

 

  1. The dog jumped.............the cat.

A. in                    B. at                     C. upon              D. by

 

  1. She is sitting.................the roof.

A. in                    B. at                     C. on                   D. by

 

  1. The letter was written ..............Shyam.

A. in                    B. at                     C. from               D. by

 

  1. He wrote a letter..................... a pen.

A. from               B. With               C. on                   D. by

 

  1. A Banyan tree stands.................the Yamuna river.

A. beside            B. besides          C. at                     D. in

 

  1. He has a car...................a scooter.

A. beside            B. besides          C. on                   D. in

 

  1. I will go to school...................next Monday.

A. on                   B. from               C. at                     D. in

 

  1. I haven't seen her....................the last three days.

A. for                  B. from               C. since              D. in

 

  1. I haven't seen her.....................January.

A. for                  B. from               C. since              D. in

 

  1. She turned pale..................fear.

A. from               B. by                   C. with                D. in

 

  1. I know Hindi,....................Punjabi.

A. beside            B. besides          C. from               D. None of these

 

  1. What did Ram say about me ............ I was out of the room?

A. while              B. during           C. for                  D. since

 

  1. Rahim read a number of books and magazines .....................he was ill.

A. while              B. during           C. for                  D. since

 

  1. I went out for dinner last night. Unfortunately, I began to feel ill......................the meal and had to go home.

A. while              B. during           C. for                  D. since

 

  1. Please don't interrupt me......................I am speaking.

A. while              B. during           C. for                  D. since

 

  1. There were many interruptions........... the Chairman's speech.

A. while              B. during           C. for                  D. since

 

  1. Can you lay the table ...................... I get the dinner ready?

A. while              B. during           C. for                  D. since

 

Answer Key:

  1. A

  2. B

  3. C

  4. C

  5. C

  6. D

  7. B

  8. A

  9. B

  10. B

  11. A

  12. C

  13. C

  14. B

  15. A

  16. A

  17. B

  18. A

  19. B

  20. A