English Olympiad Grammar Worksheet-56

The Complete Course of Grammar Worksheet-56

 

  1. The conjunction but is used to show_____

A. contrast         B. addition        C. choice            D. an unusual reply

 

  1. Choose the following sentence with the correct capitalization.

A. I saw the Statue of Liberty in New York.

B. i saw the Statue of liberty in new york.

C. I saw the Statue of Liberty in New york.

D. I saw the statue of liberty in New York.

 

  1. Choose the correct place for the apostrophe/s in the following sentence from the choices below.

The dog ate its bone but wont eat its biscuits.

A. The dog ate its bone but wont eat its biscuits.

B. The dog ate its bone but wont eat its biscuits.

C. The dog ate its bone but wont eat its biscuits.

D. The dog ate its bone but wont eat its biscuits.

 

  1. What is the adverb in the sentence?

The boy moved slowly across the field.

A. boy                 B. moved           C. slowly            D. field

 

  1. In the following choices which is a helping verb?

A. walk               B. run                 C. will                 D. talk

 

  1. Which of the following words should be capitalized?

A. smith             B. river               C. city                 D. school

 

  1. Which is correctly written?

A. He said, last night I met, a fool.

B. He said, Last night I met a fool.

C. He said Last night , I met a fool.

D. He said Last night I met a fool.

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. The highest mountain in the world is mount everest.

B. The highest mountain in the world is mount Everest.

C. The highest mountain in the world is Mount Everest.

D. The highest Mountain in the world is Mount Everest.

 

  1. This sentence is______.

If a verb is not in a sentence it is still considered a sentence.

A. False              B. True               C. not sure         D. incomplete question

 

  1. Fill in the blank with a CORRECT form of adjective.

This cold morning is even ____ than yesterday.

A. bad                 B. most bad       C. worst             D. worse

 

  1. Rearrange the following words to make a meaningful sentence:

On my bicycle/to/go/I/used to/my school

A. I used to go to school on my bicycle.

B. I to my school on my bicycle used to go.

C. I on my bicycle used to go to my school.

D. I used to go to my school on my bicycle.

 

Answer Key:

(1)-A; (2)-A; (3)-B; (4)-C; (5)-C; (6)-A; (7)-B; (8)-C; (9)-A; (10)-D; (11)-D