English Olympiad Grammar Worksheet-2

The Complete Course of Grammar Worksheet-2

 

  1. What does the prefix "anti" mean?

A. Good              B. Outside of     C. Half                D. Against

 

  1. Which is NOT a CORRECT compound word?

A. Anyway         B. Birthday        C. Airplane        D. Schoolbus

 

  1. Find the Adjective in the following sentence:

The honest boy returned my wallet.

A. Honest           B. Wallet            C. Boy                 D. Returned

 

  1. Choose the correct possessive noun to fill in the blank.

That ______ voice is very melodious.

A. girl                 B. girls                C. "girls"            D. "girlss"

 

  1. Fill in the blank with a CORRECT pronoun.

Amy called Jaya to tell _______ the good news.

A. her                  B. she                  C. hers                D. it

 

  1. Replace the noun in bracket with a CORRECT object pronoun.

I asked (my grandparents) if I could rent the houseboat for weekend.

A. them              B. us                    C. him                D. he

 

  1. Choose the word that is NOT a helping verb.

A. when              B. should           C. might             D. has

 

  1. Molly _______ interested in Chess now.

A. am                  B. is                     C. were               D. was

 

  1. Which sentence is an example of present continuous tense?

A. She was painting her room.

B. She will paint her room.

C. She painted her room.

D. She is painting her room.

 

  1. Which sentence is an example of future perfect tense?

A. I will be receiving my salary next Monday.

B. I have received my salary last Monday.

C. I will receive my salary.

D. By next Monday, I will have received my salary.

 

  1. She has been ______ these classes since last year.

A. attends          B. attending      C. attended        D. attend

 

Answer Key:

(1)-D; (2)-D; (3)-A; (4)-C; (5)-A; (6)-A; (7)-A; (8)-B; (9)-D; (10)-D; (11)-B