English-Alphabetic order-Compound words-Workbook


English olympiad 2nd grade Alphabetic order & Compound words worksheets

This workbook contains worksheets on English - Alphabetic order & Compound words for Grade 2 Olympiad students. There are 2 worksheets with 45+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

English Alphabetic order Worksheet

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Rock              B. Rat                 C. Ruler             D. Roast

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Ant                 B. Apple             C. Airplane        D. Atom

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Mug               B. Mop               C. Melt               D. Mitten

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Bell                 B. Bitter             C. Bottle             D. Burn

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Night             B. Number        C. None              D. Neat

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Sock               B. Sail                 C. Swell              D. Shallow

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Flower           B. Fuel                C. Foam             D. Friday

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Turn              B. Tree               C. Tickle             D. Tall

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Craft               B. Coast             C. Cheese           D. Circus

 

  1. Identify the word that comes first in the alphabetical order.

       A. Itch                B. Ice                  C. Insect             D. Idle

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Party, Circus, Ride

       A. Ride, Circus, Party                  B. Party, Circus, Ride

       C. Circus, Ride, Party                  D. Circus, Party, Ride

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Human, Mermaid, Creature

       A. Creature, Mermaid, Human

       B. Creature, Human, Mermaid

       C. Mermaid, Creature, Human

       D. Human, Creature, Mermaid

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Voice, Sound, Whisper

       A. Voice, Whisper, Sound          B. Whisper, Sound, Voice

       C. Sound, Voice, Whisper          D. Sound, Whisper, Voice

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Turtle, Octopus, Dolphin

       A. Dolphin, Octopus, Turtle     

       B. Octopus, Dolphin, Turtle

       C. Dolphin, Turtle, Octopus     

       D. Turtle, Dolphin, Octopus

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Cucumber, Lettuce, Artichoke

       A. Cucumber, Lettuce, Artichoke

       B. Cucumber, Artichoke, Lettuce

       C. Artichoke, Cucumber, Lettuce

       D. Lettuce, Cucumber, Artichoke

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Purse, Necklace, Bracelet

       A. Purse, Bracelet, Necklace

       B. Bracelet, Necklace, Purse

       C. Necklace, Purse, Bracelet

       D. Bracelet, Purse, Necklace

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Mirror, Painting, Curtain

       A. Curtain, Mirror, Painting

       B. Painting, Curtain, Mirror

       C. Mirror, Painting, Curtain

       D. Curtain, Painting, Mirror

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Father, Brother, Daughter

       A. Brother, Father, Daughter

       B. Father, Brother, Daughter

       C. Daughter, Brother, Father

       D. Brother, Daughter, Father

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Excited, Joyful, Happy

       A. Joyful, Happy, Excited,         B. Excited, Joyful, Happy

       C. Happy, Excited, Joyful          D. Excited, Happy, Joyful

 

  1. Put the following words in a CORRECT alphabetical order.

       Storm, Thunder, Dark

       A. Storm, Thunder, Dark           B. Dark, Storm, Thunder

       C. Dark, Thunder, Storm           D. Thunder, Storm, Dark

 

Answers

(1)–B; (2)–C; (3)–C; (4)–A; (5)–D; (6)–B; (7)–A; (8)–D; (9)–C; (10)–B; (11)–D; (12)–B; (13)–C; (14)–A; (15)–C; (16)–B; (17)–A; (18)–D; (19)–D; (20)–B

 

English Compound Words Worksheet

  1. Which of these is NOT a compound word?

       A. paperpen      B. ladybug         C. backward     D. forward                               

  1. Which of these is NOT a compound word?

       A. eyebrow        B. eyelash          C. eyelid             D. browneye

 

  1. Which of these is NOT a compound word?

       A. ladyfinger     B. ladypurse      C. ladybug         D. all of these

 

  1. Which of these is NOT a compound word?

       A. handshake    B. handbag        C. Handglove    D. forehead

 

  1. Which is a CORRECT compound word?

       A. gout                B. bighouse       C. bedpillow      D. outside

 

  1. Which is a CORRECT compound word?

       A. flowerpot      B. flowerpetal   C. flowerbud     D. redflower

 

  1. Which word is a CORRECT compound word?

       A. airport           B. airman          C. aircraft          D. all of these

 

  1. Which is a CORRECT compound word?

       A. smallground                             B. background

       C. turnback                                    D. none of these

 

  1. Select the word that makes a compound word with "Base".

       A. field                B. ball                 C. plate               D. hand

 

  1. Select the word that makes a compound word with "Cup".

       A. bowl               B. pie                  C. cake               D. spoon

 

  1. Select the word that makes a compound word with "News".

       A. pen                 B. paper             C. pencil             D. daily

 

  1. Which of these is a compound word?

       A. sunshine       B. sunday           C. sunflower     D. all of these

 

  1. Which of these is not a compound word?

       A. rain bow       B. rainy day       C. rain coat

 

  1. Which of these is not a compound word?

       A. bedroom                                    B. watermellon

       C. notebook                                    D. bookpen

 

  1. Which of these is a compound word?

       A. daynight        B. Sunmoon      C. breakfast      D. bookpen

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word: Note

       A. write              B. case                C. book               D. call

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : hand

       A. shake             B. fingers           C. leg                  D. ring

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : Tooth         

       A. care                B. high                C. loose              D. paste

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : Out

       A. line                 B. in                    C. gate                D. night

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : Sun

       A. moon             B. air                   C. light               D. star

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word: Land

       A. big                  B. mail               C. slide               D. craft

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : Gold

       A. may                B. mind              C. bear               D. fish

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : Stair

       A. case                B. room              C. long                D. light

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : New

       A. start               B. born               C. word              D. make

 

  1. Which word will make a correct compound word with given word : Side

       A. talk                 B. walk               C. full                  D. run

 

Answers

(1)–A; (2)–D; (3)–B; (4)–C; (5)–D; (6)–A; (7)–D; (8)–B; (9)–B; (10)–C; (11)–B; (12)–D; (13)–B; (14)–D; (15)–C; (16)–C; (17)–A; (18)–D; (19)–A; (20)–C; (21)–C; (22)–D; (23)–A; (24)–B; (25)–B