English-Interactive Quizzes



In this book there are 30 practice tests.
Each test has 25 multiple choice questions. Students have to choose the correct answer. After completion of test they will get the detailed analysis of the test.
Table of Content: Nouns, Adjectives, Articles, Classifications, Consonants, Punctuation, Reading, Sound, Verbs, Vocabulary, Vowels, Misclleaneous

 

English-Classifications-Worksheet-3

Select the CORRECT group type for the following items:

  1. Chocolate, Cake, Candy, Pie

       A. Things those are salty in taste.

       B. Sweet things.

       C. Summer clothes.           

       D. Things that grow.

More english gammar worksheets

  1. Lily, Rose, Daisy, Sunflower

       A. Fruits             B. Flowers         C. Birds              D. Sea creatures

 

  1. Pig, Horse, Cow, Sheep

       A. Animals        B. Fruits             C. Vegetables    D. Vehicles

 

  1. Squid, Eel, Lobster, Crabs

       A. Sea creatures                          B. Land Creatures    

       C. Grass eaters                            D. Fabrics

 

  1. Apple, Pear, Strawberry, Kiwi

       A. Vegetables    B. Flowers         C. Fruits             D. Animals

 

  1. Truck, Car, Bus, Motorcycle

       A. Insects          B. Family           C. Vehicles        D. Jobs

 

  1. Spring, Summer, Fall, Winter

       A. Schools          B. Seasons         C. Oceans          D. Foods

 

  1. Spoon, Fork, Plate, Bowl

       A. Fruits             B. Utensils         C. Food               D. Animals

 

  1. Parrots, Eagle, Crow, Penguin

       A. Birds                                          B. Fruits            

       C. Sea creatures                           D. Books

 

  1. Mercury, Saturn, Uranus, Neptune

       A. Colours         B. Foods            C. Trees              D. Planets

 

  1. Baseball, Soccer, Basketball, Tennis

       A. Foods            B. Drinks            C. Sports           D. Animals that fly

 

  1. Coat, Gloves, Boots, Sweater

       A. Summer clothes                      B. Drinks 

       C. Countries                                   D. Winter clothes

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Doctor           B. Hospital        C. Teacher         D. Engineer

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Girl                 B. Whale          C. Boy                 D. Woman

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Thirteen        B. Twenty       C. Fifty                D. December

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Earth             B. Mercury        C. Water             D. Neptune

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Angry             B. Sad                 C. Happy           D. Math

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Shirt               B. Ice Cream     C. Pants              D. Coat

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Juice             B. Water             C. Milk                D. Peach

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Red                 B. Blue                C. March           D. Green

 

Answers

(1)–B; (2)–B; (3)–A; (4)–A; (5)–C; (6)–C; (7)–B; (8)–B; (9)–A; (10)–D; (11)–C; (12)–D; (13)–B; (14)–B; (15)–D; (16)–C; (17)–D; (18)–B; (19)–D; (20)–C