Prepositions Worksheet-23

Prepositions Worksheet-23

 

  1. I cannot hinder her ……….the temple.

A. From entering                          B. to enter

C. To entering                               D. Of entering

 

  1. She is desirous ………the place.

A. to leave                                       B. By leaving

C. From leaving                             D. Of leaving

 

  1. Raman was disqualified …………in this tournament.

A. Of competing                           B. in competing

C. from competing                       D. to compete

 

  1. I cannot think ………..him.

A. to oppose                                   B. to opposing 

C. from opposing                          D. of opposing

 

  1. He was prohibited ………..the temple.

A. For entering                              B. to enter

C. From entering                          D. By entering

 

  1. You should abstain ………….now.

A. From drinking                         B. to drink

C. of drinking                                D. with drinking

 

  1. He intends ………..to Bhopal.

A. On going       B. in going         C. to go               D. to going

 

  1. It is very difficult to dissuade him ………there.

A. To going        B. From going  C. to go               D. By going

 

  1. He is fortunate ………a ticket.

A. to get              B. In getting      C. For getting   D. At getting

 

  1. I am hopeful ………..success.

A. to achieve                                  B. Of achieving

C. at achieving                              D. in achieving

 

  1. She was neither ashamed………… nor sorry for her misbehaviour.

A. of                    B. at                     C. on                   D. Nothing is required

 

  1. She neither objected…….. nor approved of it.

A. to                    B. at                     C. on                   D. Nothing is required

 

  1. Ram has no interest………. or passion for cricket.

A. in                    B. with                C. at                     D. Nothing is required

 

  1. We must prevent damage …………and theft of public property.

A. to                    B. from               C. by                    D. Nothing is required

 

  1. Please listen…….. and reflect on this topic afterwards.

A. to                    B. at                     C. on                   D. Nothing is required

 

  1. He asked ………….her a silly question.

A. from               B. at                     C. to                    D. Nothing is required

 

  1. The police investigated ………… the case.

A. into                 B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

  1. Ram resembles ……….. his father.

A. from               B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

  1. She resigned ………… her post.

A. from               B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

  1. Ram signed ……… the agreement.

A. from               B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

Answer Key:

  1. A

  2. D

  3. C

  4. D

  5. C

  6. A

  7. A

  8. B

  9. B

  10. B

  11. A

  12. A

  13. A

  14. A

  15. A

  16. D

  17. D

  18. D

  19. D

  20. D