Fruit Shop


Listening,reading and writing skills-Reading comprehension -Fruit shop

Watch the video

Fruit Shop

Grade 1 comprehensions in English

Refer the given image to answer the following questions:

  1. What is the boy selling in the image?

(A) Vegetables    (B) Fruits              (C) Flowers           (D) Toys

 

  1. What is the colour of the fruit table?

(A) Red                 (B) Yellow            (C) Blue                (D) Green

 

  1. What is ?

(A) Fruit               (B) Vegetable      (C) Grain              (D) Dairy product

Click here for more english worksheets

  1. What is the colour of the boy’s apron in the given image?

(A) Red                 (B) Yellow            (C) Blue                (D) Green

 

  1. Which of the following is not shown in the given image?

(A) Apple             (B) Grapes           (C) Orange           (D) Banana

 

  1. How many apples are there on the fruit table?

(A) Seventeen     (B) Eighteen        (C) Nineteen        (D) Twenty

 

  1. Which of these is an odd option?

(A) Apple, mango, grapes, peach.

(B) Pineapple, strawberry, tomato, cherry.

(C) Banana, pear, kiwi, guava.

(D) Pomegranate, melon, papaya, watermelon.

 

  1. What is the colour of the apple in the given image?

(A) Pink                (B) Blue               (C) Yellow            (D) Green

 

  1. Which of the following is shown in the given image?

(A) Pilot                                            (B) Fruit seller    

(C) Green grocer                             (D) Florist

 

  1. Which of these fruits is the boy selling in the given image?

(A) Apple                                          (B) Orange          

(C) Banana                                       (D) All of these

 

Answer keys
1. (B); 2.  (D); 3.  (A); 4.  (A); 5.  (B); 6.  (C); 7.  (B); 8.  (D); 9.  (B); 10.  (D)

 

fruit vendor