Tense mixed review Worksheet-37

Tense mixed review Worksheet-37

 

  1. Inflatinonary trends in the market have ______ the prices adversely.

A. Effected        B. Affected        C. Infected         D. None of these

 

  1. The poor woman ______  the kettle on the fire and went outside.

A. Lain               B. Lay                 C. Laid               D. None of these

 

  1. These lawns ______  with velvet grass.

A. are laid          B. are lain          C. were lain       D. None of these

 

  1. The mother asked me ______  the table for the guests.

A. to lie               B. to lay              C. Laid               D. None of these

 

  1. She has ______ in the bed for two hours.

A. Laid               B. Lain               C. Lay                 D. None of these

 

  1. She ______  the child on the bed to keep him warm.

A. Lain               B. Lay                 C. Laid               D. None of these

 

  1. My mother asked me to ______ down and take rest for sometime.

A. Lie                  B. Laid               C. Lay                 D. None of these

 

  1. Bhagat Singh ______  his life for his motherland.

A. lie down        B. lay down       C. laid down      D. None of these

 

  1. The executioner ______  him till he died.

A. Hanged         B. Hung             C. Hang              D. None of these

 

  1. As soon as we arrived in the dormitory we ______ our pullovers.

A. Hang              B. Hanged         C. Hung             D. None of these

 

  1. Colour T.V  ______   me Rs. 10,000 last year.

A. Costed           B. Cost                C. has costed     D. None of these

 

  1. Nobody could have  ______  future correctly.

A. forecast         B. Forcast          C. Forecasted   D. None of these

 

  1. Remember  ______   your temper even when provoked.

A. not to loose                                B. not to lose

C. not to loss                                  D. None of these

 

  1. The traders suddenly  ______  the prices of crude oil last year.

A. Rose               B. Raised           C. Rise                D. None of these

 

  1. He  ______  suddenly and knocked him down.

A. Arose             B. Raised           C. Rose               D. None of these

 

Answer Key:

  1. B

  2. C

  3. A

  4. B

  5. B

  6. C

  7. A

  8. C

  9. A

  10. C

  11. B

  12. A

  13. B

  14. B

  15. C