English-Vowels-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Vowels for Grade 1 Olympiad students. There are 2 worksheets with 40+ questions.
Pattern of questions : Multiple choice questions…
 

Worksheet-1

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: C ___ P

       A. U                     B. I                      C. E                     D. O

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: R___ PE

       A. O                     B. U                     C. E                     D. V

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: T___ BE

       A. I                      B. E                     C. O                     D. U

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: N___ CE

       A. A                     B. E                     C. I                      D. O

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: B___ D

       A. L                     B. E                     C. O                     D. P

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: R___ IN

       A. E                     B. I                      C. O                     D. A

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: C ___ BE

       A. U                     B. A                     C. I                      D. E

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: M ___ ST

       A. E                     B. U                     C. A                     D. O

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: P _ NK

       A. O                     B. E                     C. U                     D. I

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: N___ SE

       A. I                      B. U                     C. O                     D. E

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: R_ NG

       A. A                     B. E                     C. K                     D. I

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: P__ SH

       A. A                     B. E                     C. O                     D. U

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: WH___ T

       A. E                     B. U                     C. A                     D. O

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: F___ ST

       A. E                     B. U                     C. A                     D. O

 

  1. Fill in the blank to make correct long vowel word: T __ YS

       A. E                     B. U                     C. A                     D. O

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : H _ ME

       A. E                     B. U                     C. A                     D. O

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : S _ ZE

       A. O                     B. U                     C. I                      D. A

 

  1. Fill in the blank with a short vowel. : F _ N

       A. O                     B. A                     C. E                     D. Y

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : C _ TE

       A. U                     B. A                     C. I                      D. E

 

  1. Fill in the blank with a short vowel. : K _ NG

       A. E                     B. O                     C. A                     D. I

 

Answers

(1)–A; (2)–A; (3)–D; (4)–C; (5)–B; (6)–D; (7)–A; (8)–B; (9)–D; (10)–C; (11)–D; (12)–D; (13)–C; (14)–C; (15)–D; (16)–D; (17)–C; (18)–B; (19)–A; (20)–D

 

Worksheet-2

  1. How many vowels does the word "FACE" have?

       A. 1                      B. 2                     C. 3                     D. 4

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : F _ VE

       A. O                     B. U                     C. I                      D. E

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : GL _ BE

       A.  I                     B. O                     C. E                     D. A

 

  1. Fill in the blank with a short vowel. : T _ ST

       A. E                     B. I                      C. A                     D. O

 

  1. Which word has three vowels?

       A. Euro               B. Rupee            C. Dollar            D. Pound

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : K _ TE            

       A.  I                     B. O                     C. E                     D. A

 

  1. Fill in the blank with a long vowel. : GR __ DE

       A.  I                     B. O                     C. E                     D. A

 

  1. Fill in the blank with a Short vowel. : M __ T

       A.  I                     B. O                     C. E                     D. A

 

  1. Fill in the blank with a Short vowel. : D __ T

       A.  I                     B. O                     C. E                     D. A

 

  1. Fill in the blank with a Long vowel. : RID__

       A.  I                     B. O                     C. E                     D. A

 

  1. Which word has a short vowel sound?

       A. Tube              B. Cube              C. Tub                D. Gate

 

  1. Which word has a short vowel sound?

       A. Mile               B. File                 C. Ride               D. None of these

 

  1. Which word has a short vowel sound?

       A. Slope              B. Dot                 C. Smoke           D. Flute

 

  1. Which word has a short vowel sound?

       A. Leg                 B. Lake               C. Flame            D. June

 

  1. Which word has a short vowel sound?

       A. Rib                 B. Mud               C. hug                 D. All of these

 

  1. Which word has a long vowel sound?

       A. Hut                 B. Pin                  C. Pet                  D. Hate

 

  1. Which word has a long vowel sound?

       A. Tub                B. Tin                  C. Tape               D. Tag

 

  1. Which word has a long vowel sound?

       A. Grade            B. Rid                 C. Ring               D. Rod

 

  1. Which word has a long vowel sound?

       A. Ink                  B. Pink               C. Ship               D. Kite

 

  1. Which word has a long vowel sound?

       A. Book              B. Slim               C. Slice               D. Truck

 

Answers

(1)–B; (2)–C; (3)–B; (4)–A; (5)–A; (6)–A; (7)–D; (8)–D; (9)–B; (10)–C; (11)–C; (12)–D; (13)–B; (14)–A; (15)–D; (16)–D; (17)–C; (18)–A; (19)–D; (20)–C