Eating habits of animals Worksheet-5

Eating habits of animals Worksheet-5

 

Multiple-Choice Question:

  1. Animals that eat the flesh of other animals are called ______ animals.

A. Plant –eating

B. flesh-eating

C. Clothes-eating

 

  1. Some animals like _______ and ______ eat both plants and flesh of other animals.

A. Dog, sheep

B. Ant, honeybee

C. Crow, bear

 

  1. Food like eggs and fish come from ________.

A. Animals        B. Plants            C. Trees

 

  1. Which of the following animals gnaw the food?

A.

B.

C.

 

  1. Plant-eating animals have _____ and ____ front teeth to bite off leaves and grass.

A. Small, narrow

B. Flat, broad

C. Short, broad

 

  1. Flesh-eating animals have _______ jaws.

A. Strong           B. Weak

 

  1. _______ does not have chewing teeth.

A. Lion               B. Tiger              C. Snake

 

  1. Insects _______ the food into their mouth with the help of their long and thin tube.

A. Swallow        B. Suck               C. Chew

 

  1. A ______ has a long neck which helps it to reach and break off leaves.

A. Bear               B. Snake             C. Giraffe

 

  1. A _______ gives us milk.

A. Dog                B. Buffalo          C. Bear

 

  1. _______ gives us wool.

A. Panda

B. Hippopotamus

C. Sheep

 

Answer Key:

  1. B
  2. C
  3. A
  4. A
  5. B
  6. A
  7. C
  8. B
  9. C
  10. B
  11. C