English-Reading-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Reading for Grade 1 Olympiad students. There are 3 worksheets with 60+ questions.
Pattern of questions : Multiple choice questions…
 

Worksheet-1

  1. Read the following number:

       19

       A. Nine               B. Eleven           C. Fifteen           D. Nineteen

 

  1. Read the following number:

       200

       A. Twenty                                     B. Two hundred

       C. Twenty-eight                           D. Twenty-hundred

 

  1. Read the following number:

       12

       A. Eleven           B. Thirteen        C. Twelve           D. Twenty

 

  1. Read the following number:

       78

       A. Eight              B. Seventy five  C. Seventeen     D. Seventy eight

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Priti finished her drawing. Her brother Pintu spilled water on it.

       Priti is _______

       A. happy            B. angry             C. sleepy            D. excited

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Laila loves babies. Her aunt Jeenat is coming to visit them with her baby.

       Laila is ________

       A. happy            B. sad                 C. angry             D. hungry

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Krishna didn't eat enough for breakfast this morning. She can't wait for the lunch break. Krishna is _________

       A. happy            B. excited           C. hungry           D. angry

 

  1. Read the following number:

       21

       A. Twenty-one B. Twenty         C. Twenty-two  D. Thirty

 

  1. Read the following number:

       55

       A. Fifty               B. Fifty-three    C. Fifty-five       D. Sixty-five

 

  1. Read the following number:

       170

       A. Seventy                                      B. One hundred seventy

       C. One hundred seventeen          D. One hundred seven

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       It was a warm afternoon. I was sweating.

       I went ________ with my brother.

       A. Snow tubing                               B. Skiing  

       C. Swimming                                  D. None of the above

  1. Fill in the blank with correct choice:

       Mom baked a Chocolate Cake for my birthday party. It was delicious.

       My friends and I  ________ it a lot.

       A. enjoyed          B. played            C. sang               D. danced

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       I can be short or long, straight or curly and I am on your head.

       A. Here               B. Hair               C. Stair               D. Napkin

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       I ride on your back. I carry things for you. I go to school with you everyday.

       A. Hose              B. School bus    C. Backpack      D. Road

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       My brother Ravi broke my Airplane.

       I showed it to my dad. Dad ________it.

       A. broke             B. fixed               C. going              D. entered

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       We went camping last week. Dad and I collected woods for the campfire. Mom ________ put up the tent.

       A. helped           B. hunt               C. grew               D. talked

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       When it is hot, elephants like to get into water. They use their trunks to ________ water on their bodies.

       A. sing                B. spray              C. park               D. start

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       Fish live in ____.

       A. Book              B. Sky                 C. Water            D. Tree

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       Birds ___ wings, feathers and a beak but have no teeth.

       A. Are                 B. Have              C. Go                   D. Play

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       I have two brothers ____ one sister.

       A. And                B. Three             C. Monday         D. Them

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       The girl and ____ mother are cleaning the house.

       A. Father           B. Her                 C. Teacher         D. Where

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       I was born in ____.

       A. Read              B. Sit                   C. For                 D. June

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       It was a cold winter night. I wanted to ____ hot chocolate.

       A. Sleep              B. Windy            C. Drink             D. Fast

  1. Fill in the blank with correct word:

       Manisha can ____ a story.

       A. Jump             B. Cookies         C. Piano             D. Write

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       Harry and his mother decorated the ____.

       A. Wash             B. Tree               C. Have              D. Karate

 

Answers

(1)–D; (2)–B; (3)–C; (4)–D; (5)–B; (6)–A; (7)–C; (8)–A; (9)–C; (10)–B; (11)–C; (12)–A; (13)–B; (14)–C; (15)–B; (16)–A; (17)–B; (18)–C; (19)–B; (20)–A; (21)–B; (22)–D; (23)–C; (24)–D; (25)–B