English-Punctuation-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Punctuation for Grade 1 Olympiad students. There are 3 worksheets with 60+ questions.
Pattern of questions : Multiple choice questions…

Worksheet-1

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. my name is simran                B. My name is Simran.

       C. my name is Simran.               D. My name is simran.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. pooja won the race.                B. Pooja Won the Race.

       C. pooja won the Race.               D. Pooja won the race.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. Lee is from china.                   B. lee is from china.

       C. Lee Is From China.                 D. Lee is from China.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. Sam is going to japan.            B. sam is going to Japan.

       C. Sam is going to Japan.           D. sam is going to japan.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. I like to play with them.         B. i like to play with them.

       C. I like to Play with Them.        D. i Like to play with them.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. sanjay and shaunak went to McDonald's.

       B. Sanjay and shaunak went to mcDonald's.

       C. sanjay and shaunak went to mcDonald's.

       D. Sanjay and Shaunak went to McDonald's.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. The Nile River is the longest river in the world.

       B. the Nile River is the longest river in the world.

       C. the nile river is the longest river in the world.

       D. The nile river is the longest river in the world.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. aashi wanted to meet Khushi.

       B. Aashi wanted to meet Khushi.

       C. aashi wanted to meet khushi.

       D. Aashi Wanted to Meet Khushi.

 

  1. Select the correctly capitalized sentence:

       A. My dog lucy chased his cat.

       B. my dog Lucy chased his cat.

       C. My dog Lucy chased his cat.

       D. my dog lucy chased his cat.

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       I will go to the park on sunday.

       A. I                                                  B. sunday, park

       C. i, sunday                                    D. park, go

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       shaunak is born in june.

       A. is, born          B. june                C. shaunak        D. shaunak, june

 

  1. Select the word/s that need capital letters.

       he played for rajasthan royal.

       A. he, rajasthan royal                  B. he

       C. rajasthan                                   D. played, he

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       rachit grew up in america.

       A. rachit                                         B. grew, rachit, america

       C. america                                     D. rachit, america

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       I go to the pool every friday.

       A. pool                                            B. i, friday

       C. i, pool                                         D. i, every

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       payal rohilla is my best friend.

       A. best, my                                    B. payal rohilla

       C. friend                                         D. payal

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       vaishali and i like eating at the burger king.

       A. i, burger king                          B. vaishali

       C. vaishali, i, burger king           D. burger king

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       delhi is the capital of india.

       A. india                                          B. capital, india

       C. delhi, capital                             D. delhi, india

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       the store is on ashram road.

       A. the, ashram, road                    B. store

       C. ashram, road                            D. the, store

 

  1. Select the word/s which need capital letters:

       asia is the largest continent in the world.

       A. asia, largest                             B. asia

       C. in, asia, world                          D. largest, world

 

  1. Which name is written correctly?

       A. atul S. Sharma                         B. Atul S. sharma

       C. Atul S. Sharma                        D. Atul s. sharma

 

Answers

(1)–B; (2)–D; (3)–D; (4)–C; (5)–A; (6)–D; (7)–A; (8)–B; (9)–C; (10)–C; (11)–D; (12)–A; (13)–D; (14)–B; (15)–B; (16)–C; (17)–D; (18)–A; (19)–B; (20)–C

 

Worksheet-2

  1. Choose the option with the correct punctuation.

       A. March 4, 2001                         B. march 4, 2001

       C. March 4 2001                          D. 4 march, 2001

 

  1. Choose the option with the correct punctuation.

       A. Ahmedabad, gujarat              B. ahmedabad, gujarat

       C. ahmedabad, Gujarat              D. Ahmedabad, Gujarat

 

  1. Which sentence is written correctly?

       A. Shrey p. jhalani was born in India.

       B. Shrey P. Jhalani was born in india.

       C. Shrey P. Jhalani was born in India.

       D. shrey p. jhalani was born in India.

 

  1. Choose the option with the correct punctuation.

       A. gujarat, India                           B. Gujarat, India

       C. Gujarat, india                           D. gujarat, india

 

  1. Which name is written correctly?

       A. dr. Lalit Gupta                         B. Dr. lalit gupta

       C. Dr lalit Gupta                           D. Dr. Lalit Gupta

 

  1. Which name is written correctly?

       A. Dr. abdul kalam                      B. dr. abdul kalam

       C. Dr. Abdul Kalam                     D. Dr. Abdul kalam

 

  1. Which address is written correctly?

       A. 623 vastrapur lake, Ahmedabad

       B. 623 vastrapur lake, ahmedabad

       C. 623 vastrapur Lake, ahmedabad

       D. 623 Vastrapur Lake, Ahmedabad

 

  1. Which sentence is written correctly?

       A. Pooja was born in raipur.     B. Pooja was born in Raipur.

       C. pooja was Born in raipur.     D. pooja was born in Raipur.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. she lived in India.                  B. She lived in India.

       C. she lived in india.                   D. She Lived In India.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. Shaunak gupta was born on april 5, 2004.

       B. Shaunak Gupta was born on april 5, 2004.

       C. Shaunak Gupta was born on April 5, 2004.

       D. shaunak gupta was born on april 5, 2004.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. i live in rajasthan, India.       B. I live in rajasthan, india.

       C. i live in Rajasthan, India.      D. I live in Rajasthan, India.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. The taj mahal is located in Agra, India.

       B. The Taj Mahal is located in Agra, India.

       C. the taj mahal is located in agra, india.

       D. The taj mahal is located in agra, India.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. Payal and vaishali are my best friends.

       B. payal and vaishali are my best friends.

       C. Payal and Vaishali are my best friends.

       D. Payal and Vaishali Are My Best Friends.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. Aashi goes to dav international school.

       B. aashi goes to DAV International School.

       C. aashi goes to dav international School.

       D. Aashi goes to DAV International School.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. My brother shrey was sick on Monday.

       B. My brother Shrey was sick on Monday.

       C. My brother Shrey was sick on monday.

       D. my brother shrey was sick on monday.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. I wrote a letter to my aunt Sarah.

       B. i wrote a letter to my aunt Sarah.

       C. I wrote a letter to my aunt sarah.

       D. i wrote a letter to my aunt sarah.

 

  1. Identify the correctly capitalized sentence:

       A. jupiter is the fifth planet from the Sun.

       B. jupiter is the fifth planet from the sun.

       C. Jupiter Is The Fifth Planet from the Sun

       D. Jupiter is the fifth planet from the Sun.

 

  1. Write the correct punctuation mark (.) (?) or (!) at the end of the given sentence:

       May I come in

       A. .                       B. ?                      C. !                      D. none of these

 

  1. Write the correct punctuation mark (.) (?) or (!) at the end of the given sentence:

       The Eiffel Tower is in France

       A. ?                      B. !                      C. .                       D. none of these

  1. Write the correct punctuation mark (.) (?) or (!) at the end of the given sentence:

       What a beautiful garden you have

       A. !                      B. .                       C. ?                      D. none of these

 

Answers

(1)–A; (2)–D; (3)–C; (4)–B; (5)–D; (6)–C; (7)–D; (8)–B; (9)–B; (10)–C; (11)–D; (12)–B; (13)–C; (14)–D; (15)–B; (16)–A; (17)–D; (18)–B; (19)–C; (20)–A