English Olympiad Grade 1 Test-6


English - Classifications

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       CLASSROOM, STUDENT, CIRCUS, SCHOOL

       A. SCHOOL, CIRCUS, STUDENT   

       B. SCHOOL, CIRCUS, CLASSROOM

       C. CLASSROOM, STUDENT, CIRCUS

       D. CLASSROOM, STUDENT, SCHOOL

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       Ram, Shyam, Man, Ravi

       A. Ram, Man, Ravi                      B. Shyam, Man, Ravi

       C. Ram, Shyam, Man                  D. Ram, Shyam, Ravi

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       OFFICE, KING, CROWN, PALACE

       A. KING, CROWN, PALACE    

       B. KING, PALACE, OFFICE

       C. OFFICE, CROWN, PALACE        

       D. CROWN, KING, OFFICE

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       Mummy, Papa, Sister, Teacher

       A. Mummy, Papa, Sister            B. Mummy, Sister, Teacher

       C. Mummy, Papa, Teacher        D.  Papa, Sister, Teacher

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       BAT, CROWN, BASEBALL, BALL

       A. CROWN, BASEBALL, BALL

       B. BAT, BASEBALL, BALL

       C. BAT, CROWN, BASEBALL 

       D. BALL, CROWN, BAT

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       JAPAN, PLUTO, ITALY, MEXICO

       A. JAPAN, ITALY, MEXICO    

       B. MEXICO, PLUTO, JAPAN

       C. ITALY, JAPAN, PLUTO       

       D. ITALY, PLUTO, MEXICO

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       COW, EAGLE, SHEEP, HORSE

       A. COW, SHEEP, EAGLE

       B. EAGLE, SHEEP, HORSE

       C. HORSE, EAGLE, COW        

       D. COW, SHEEP, HORSE

 

  1. Which three belong to the same group among the four words shown below?

       WASP, COCKROACH, ROCK, ANT

       A. COCKROACH, ROCK, ANT

       B. WASP, ROCK, ANT

       C. COCKROACH, WASP, ROCK

       D. COCKROACH, ANT, WASP

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Starfish         B. Dolphin         C. Elephant       D. Manta Ray

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Apple             B. Orange         C. Mango           D. Monkey

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Crab               B. Leaf              C. Stem              D. Root

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Panda           B. Whale            C. Kangaroo      D. Gorilla

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Pen                 B. Pencil           C. Marker          D. Telephone

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Mexico          B. Mars              C. Saturn           D. Jupiter

 

  1. Which of the following does NOT belong to the group?

       A. Bus                 B. Apple             C. Car                 D. Truck

Answers

(16)–D; (17)–D; (18)–A; (19)–A; (20)–B; (21)–A; (22)–D; (23)–D; (24)–C; (25)–D; (26)–A; (27)–B; (28)–D; (29)–A; (30)–B