Test-5


 

(1)     Solve the sum: 6 +? = 10

          A. 3                     B. 4                    C. 5                    D. 6

 

(2)    Isha is 8 years old. What will be her age 18 years later?

          A. 20 years        B. 30 years      C. 26 years       D. 36 years

 

(3)    How much water is there in these two containers?

Addition

          A. 12 liters         B. 14 liters       C. 17 liters         D. 18 liters

 

(4)    I had five hats. My sister gave me two more hats. In addition, my brother gave me three more hats. How many hats do I have now?

         Addition

          A. 11                   B. 10                 C. 8                    D. 9

 

(5)    Time taken by Anita for homework per week:

          Reading homework = 8 hours

          Science homework = 4 hours

          Total time taken =?

          A. 11 hours        B. 12 hours      C. 13 hours       D. 14 hours

 

(6)    I read 18 pages in the morning and 11 pages in the night. How many pages did I read altogether?

          A. 28                  B. 29                 C. 27                  D. 39

books

 

(7)    Aamir took time for fixing:

          Car = 7 Hours

         TV = 3 Hours

          Total time taken = ?

          A. 8 hours         B. 9 hours        C. 10 hours       D. 11 hours

 

(8)    How far is the "Office" from the "Home"?

 

          A. 8 km             B. 9 km            C. 10 km            D. 11 km

 

(9)    How many cups are there?

         

          A. 8                    B. 13                C. 12                   D. 9

 

(10)  The addition of 5 + 5 + 1 = ?

          A. 7                    B. 11                C. 9                     D. 10

 

(11)   Solve the sum: 8 + 1 + 12 =?

          A. 18                  B. 12               C. 21                   D. 14

 

(12)  Select the correct answer.

         Addition

          A. 8                    B. 9                 C. 10                   D. 11

 

(13)  The addition of 2 + 2 + 2 = ?

          A. 11                  B. 7                 C. 6                     D. 8

 

(14)  You have three blue color stars and four green color stars. Your mom gives you three yellow color stars. How many stars do you have now?

         Addition

          A. 10                 B. 11               C. 12                    D. 13

(15)  Rohan got three tops today. He already had seven tops. How many tops he has now?

         Addition

          A. 7                   B. 8                 C. 9                      D. 10

(16)  How far is the "Soccer Field" from the "Home"?

Addition

          A. 12 km          B. 13 km        C. 14 km             D. 15 km

 

(17)  Priya's flying time:

          Ratlam to Pink city = 4 hours

          Pink city to Bombay = 7 hours

          Total Travel Time = ?

          A. 13 hours      B. 11 hours    C. 16 hours        D. 17 hours

 

(18)  How far is the "City C" from the "City A"?

Addition

          A. 12 km          B. 14 km        C. 13 km            D. 16 km

 

(19)  Which number is five more than thirty one?

          A. 37                 B. 34              C. 39                   D. 36

 

(20)   Time taken by Sunny for homework per week:

          Math homework = 8 hours

          Reading homework = 6 hours

          Science homework = 4 hours

          Total time taken =?

          A. 18 hours      B. 16 hours   C. 20 hours       D. 17 hours

 

Answers:

(1)-B; (2)-C; (3)-B; (4)-B; (5)-B; (6)-B; (7)-C; (8)-B; (9)-C; (10)-B; (11)-C; (12)-B; (13)-C; (14)-A; (15)-D; (16)-B; (17)-B; (18)-C; (19)-D; (20)-A