Multiplication & Division-Workbook-1


This workbook contains worksheets on Multiplication and Division for Grade 4 students. There are total 5 worksheets with 100+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

Multiplication & Division Worksheet-13

 

  1. 35 ÷ 0 = _____

A. 0                     B. 35                   C. 1                      D. None

 

  1. A factory produces 1617 shoes in a week of 7 days. How many shoes does it produce in a day?

A. 2301               B. 231                 C. 16175             D. 230

 

  1. If 15 tube lights cost Rs. 960, what is the cost of 1 tube light?

A. Rs.60             B. Rs.150           C. Rs.64             D. Rs.74

Try more math addition-subtraction worksheets

  1. 5 transistors cost Rs. 1525. Find the cost of each transistor?

A. Rs. 350          B. Rs. 35            C. Rs. 305         D. Rs. 303

 

  1. □ × ∆ = 27; ∆ ÷ □ = 3

If these number sentences are true, which of the following may be correct?

A. □ = 9, ∆ = 3                               B. □ = 3, ∆ = 9

C. □ = 6, ∆ = 18                             D. □ = 5, ∆ = 15

 

  1. Murli arranged some marbles in the manner shown below.

Which of the following division facts is best represented by this grouping of marbles? (All the marbles must be considered)

A. 21 ÷ 5 gives quotient 4 and remainder 1

B. 21 ÷ 7 gives quotient 3

C. 20 ÷ 5 gives quotient 4

D. 5 ÷ 4 gives quotient 1 and remainder 1

 

  1. 0 * 21 = 0 This will be true if * is replaced by:

A. + or –            B. × or +            C. × or ÷            D. ÷ or +

 

  1. If we start subtracting 5 from 24 stepwise as shown, we will be able to subtract 4 times.

24 – 5 = 19

19 – 5 = 14

14 – 5 = 9

9 – 5 = 4

The above process stops here as 4 is smaller than 5)

If we start subtracting 7 from 143 in a similar manner, how many times will we be able to subtract?

A. 14                    B. 20                   C. 40                   D. 70

 

  1. If

111 ÷ 3 = 37

222 ÷ 6 = 37

--------------

--------------

       Then 777 ÷ 21 = ____

A. 12                    B. 17                    C. 27                   D. 37

  1. Find the missing term in the following square.

A. 7                      B. 9                     C. 11                    D. 13

 

  1. How many 14’s are there in 1246?

A. 59                   B. 69                   C. 79                    D. 89

 

  1. A teacher brings a big bag of crayons to distribute to her class of 30 children. If she plans to give 1 bundle of 8 crayons to each child and have no extra crayons, how many crayons should be there in the bag?

A. 38                   B. 39                   C. 240                D. 30

 

  1. When we divide the greatest 4-digit number by the smallest 3-digit number, the quotient obtained is:

A. 1                      B. 9                     C. 99                   D. 999

 

  1. The value of (abab) ÷ ab is: (ab represents any two digit number)

A. 101                  B. 11                    C. 10                  D. 1001

 

  1. 6892 × 1 = ____

A. 1                      B. 0                     C. 6892              D. 68921

 

  1. 380 × 17 = 17 × ___

A. 380                B. 17                    C. 397                 D. 38017

 

  1. 4895 × ____ = 0

A. 4895              B. 0                     C. 1                      D. 48950

 

  1. The cost of a bicycle is Rs. 797. Then the cost of 8 bicycle is:

A. Rs. 7,978                                   B. Rs. 6,376

C. Rs. 6,376                                   D. Rs. 6,386

 

  1. There are 144 sheets of paper in one package. Then the number of sheets in 30 package is:

A. 4220              B. 432                 C. 4320              D. 1440

 

  1. Sumanth saves Rs. 250 every month. How much money will he be saving in one year?

A. Rs. 2,600                                  B. Rs. 3,000

C. Rs. 2,500                                   D. Rs. 3,500

 

Answer Keys

(1)–A; (2)–B; (3)–C; (4)–C; (5)–B; (6)–A; (7)–C; (8)–B; (9)–D; (10)–B; (11)–D; (12)–C; (13)–C; (14)–A; (15)–C; (16)–A; (17)–B; (18)–B; (19)–C; (20)–B