Prepositions Worksheet-22

Prepositions Worksheet-22

 

  1. The cat ran.....................the mouse.

A. before            B. after               C. at                     D. with

 

  1. He died....................... heart failure.

A. of                    B. in                     C. at                     D. by

 

  1. He fell.....................the bed.

A. at                    B. off                   C. from               D. by

 

  1. They were walking ........................the road.

A. along              B. in                     C. by                  D. with

 

  1. He rushed....................the pathway.

A. into                 B. at                     C. by                  D. for

 

  1. He acted according....................my desire.

A. to                    B. for                  C. at                     D. of

 

  1. We did it...................you.

A. for                  B. by                   C. to                     D. None of these

 

  1. Anil goes to office................car.

A. with                B. from               C. by                   D. at

 

  1. Look...................the picture.

A. at                    B. in                     C. on                   D. Nothing is required

 

  1. He ran   ................... the room and sat ................. his father.

A. At, with         B. Into,beside   C. In, besides    D. Into besides

 

  1. You cannot prevent me ………….. to the market.

A. To go              B. From going  C. By going        D. going

 

  1. She refrains ……….. this work.

A. To do                                          B. From doing

C. To doing                                     D. doing

 

  1. I insisted him ……….the class.

A. to attend                                    B. On attending

C. attending                                   D. attend

 

  1. He has a passion ………..English grammar.

A. For learning                              B. to learn

C. To learning                               D. At learning

 

  1. She is negligent ………..the meetings.

A. to attend                                    B. In attending

C. To attending                             D. For attending

 

  1. She persisted …………again.

A. In writing     B. To writing     C. to write          D. For writing

 

  1. He is bent ………..again.

A. To fighting                                 B. by fighting

C. on fighting                                D. to fight

 

  1. I am confident …………the match.

A. Of winning   B. In winning    C. for winning  D. to win

 

  1. He succeeded ……….the examination this time.

A. In passing     B. to pass           C. passing                   D. On passing

 

  1. I am proud ………..a friend like Ram.

A. Of having      B. On having     C. to have           D. To having

 

Answer Key:

  1. B

  2. A

  3. B

  4. A

  5. A

  6. A

  7. A

  8. C

  9. A

  10. B

  11. B

  12. B

  13. B

  14. A

  15. B

  16. A

  17. C

  18. A

  19. A

  20. A