English Olympiad Grammar Worksheet-79

The Complete Course of Grammar Worksheet-79

 

  1. Amit _____ uncle often makes trips to the grasslands knows a lot about the plants and-animals that live there.

A. which             B. who                C. whom            D. whose

 

  1. There was a short ______ during the musical so I was able to have a light snack.

A. gap                 B. rest                 C. pause             D. interval

 

  1. The pond _____ you fell into was full of frogs.

A. who                B. That               C. whom            D. whose

 

  1. Many people like magicians who allow the audience to join in the performance. Choose a word for underlined phrase/word.

A. participate    B. contribute     C. engage           D. support

 

  1. Prem _____ fully already. He can return to school.

A. recovers                                     B. recovered

C. has recovered                           D. is recovering

 

  1. The farmers _____ their farms if they knew that a thunderstorm was approaching.

A. will leave                                   B. would leave

C. will have left                             D. would have left

 

  1. Going to the beach was a/an ____ decision. We decided on it at the last minute.

A. delayed                                      B. final

C. impromptu                               D. unarranged

 

  1. After staying in a village for many years, my grandmother was _____ to living with me in the city.

A. unfamiliar                                 B. unaccustomed

C. uncomfortable                         D. unacquainted

 

  1. The scouts_______ go hiking if the weather permits.

A. might             B. shall               C. could              D. would

 

  1. Aakash was ______ by everyone because of his obesity. They made fun of his size whenever they saw him.

A. ridiculed       B. avoided         C. offended        D. revered

 

  1. You must always eat in moderation. Do not eat anything _____.

A. repeatedly                               B. continuously

C. disproportionately                  D. excessively

 

Answer Key:

(1)-D; (2)-D; (3)-B; (4)-A; (5)-C; (6)-D; (7)-C; (8)-B; (9)-A; (10)-A; (11)-D