Prepositions Worksheet-25

Prepositions Worksheet-25

 

  1. This is subsequent...............my application dated 5th July.

A. by                   B. to                     C. for                  D. at

 

  1. This is consequent...........your application dated 5th July.

A. upon              B. to                     C. for                  D. at

 

  1. I am fond............reading newspaper.

A. by                   B. of                     C. for                  D. at

 

  1. You have  made  all preparations  ...................  the marriage.

A. by                   B. of                     C. for                  D. at

 

  1. I am proud.............my heritage.

A. by                   B. of                     C. for                  D. at

 

  1. He is a descendant...............king.

A. by                   B. of                     C. for                  D. at

 

  1. I have no trust...................him.

A. on                   B. in                     C. for                  D. at

 

  1. She has distrust......................you.

A. in                    B. on                   C. Of                   D. at

 

  1. I feel shame.............her conduct.

A. in                    B. on                   C. Of                   D. at

 

  1. I am much ashamed..............my son.

A. in                    B. on                   C. Of                   D. at

 

  1. We must provide......................bad days.

A. with                B. against          C. for                  D. by

 

  1. God will provide...............our necessities.

A. with                B. against          C. for                  D. by

 

  1. It is expected..............you to find the solution.

A. from               B. of                     C. at                     D. with

 

  1. Such a rude behaviour was not expected.......... you.

A. from               B. of                     C. at                     D. with

 

  1. I am disappointed.............you.

A. from               B. of                     C. at                     D. with

 

  1. She jumped..................the well.

A. into                 B. at                     C. on                   D. None of these

 

  1. There was no student..................the class.

A. in                    B. at                     C. on                   D. None of these

 

  1. Ram is sitting..................the kitchen.

A. in                    B. at                     C. on                   D. by

 

  1. He lives..............Delhi.

A. in                    B. at                     C. on                   D. by

 

  1. Please close your office....................   9.30 pm positively.

A. in                    B. at                     C. on                   D. by

 

Answer Key:

  1. B

  2. A

  3. B

  4. C

  5. D

  6. B

  7. B

  8. C

  9. D

  10. C

  11. B

  12. C

  13. B

  14. A

  15. D

  16. A

  17. A

  18. A

  19. A

  20. B