Charts and graphs Worksheet-4

Charts and graphs Worksheet-4

 

Mr. Sharma has a farm and he has lots of animals and birds over there. See the following pictograph and answer the questions. Each picture is equal to 50 pieces

  1. How many pigeons does Mr. Sharma have ?

(a) 150                (b) 4                    (c) 200               (d) 100

 

  1. The difference between number of parrots and pigs is.....

(a) 50                  (b) 5                    (c) 25                  (d) 20

 

  1. Total no. of birds that Mr. Sharma has

(a) 600               (b) 65                  (c) 650               (d) 450

 

  1. What is the difference between the no. of dogs and no. of cows ?

(a) 3                    (b) 150                (c) 75                  (d) 100

 

  1. Which of the following is largest in number?

(a) Dogs             (b) pigs               (c) parrots         (d) Ducks

 

  1. Which of the following is smallest in number ?

(a) Dogs             (b) pigs               (c) parrots         (d) Ducks

 

  1. Mr. Sharma has equal no. of

(a) Cows and pigs                         (b) Cows and pigeons

(c) Parrots and Dogs                   (d) Pigs and parrots

 

  1. Total no. of cows and pigs is ______?

(a) 9                    (b) 225               (c) 450               (d) 400

 

  1. Mr. Sharma has _____ more parrots than pigeons.

(a) 100               (b) 2                    (c) 50                  (d) 40

 

  1. What is the total no. of ducks does Mr. Sharma have ?

(a) 3                    (b) 150                (c) 100                (d) 75

 

  1. is equal to _____

(a) 50                  (b) 100               (c) 75                  (d) 1.5

 

  1. = _____ dogs.

(a) 150                (b) 3.5                (c) 175                (d) 75

 

Answer Key:

(1)-C; (2)-A; (3)-C; (4)-B; (5)-A; (6)-D; (7)-B; (8)-C; (9)-A; (10)-B; (11)-C; (12)-C