Numbers & Place Value Worksheet-13

Numbers & Place Value Worksheet-13

 

  1. Product of 3,535 and 78 is:

      A. 2, 76,730      B. 27,573           C. 2, 75,730      D. 2, 77,530

 

  1. A ballon-seller uses 2 m of thread to tie for one balloon. If he has used 1, 70,698 m of thread, then number of balloons he tied is:

      A. 85,349           B. 3, 41,396       C. 0                     D. 2,000

 

  1. Number which is divisible by 2 is:

      A. 7,907             B. 63,195           C. 72,028          D. 3,451

 

  1. Number which is divisible by 10 is:

      A. 9, 15,525       B. 61,200           C. 72,831           D. 1,141

 

  1. A number is divisible by 4 if the number formed by the digits in ___ places is divisible by 4.

      A. units and tens                           B. tens and hundreds

      C. units                                            D. units, tens and hundreds

 

  1. A number is divisible by 8 if the number formed by the digits in ___ places is divisible by 8.

      A. units and tens

      B. tens and hundreds

      C. units

      D. units, tens and hundreds

 

  1. Round off to nearest tens. The given number is 8,974.

      A. 8,980            B. 8,975             C. 8,970             D. 8,900

 

  1. Round off to nearest lakhs. The given number is 38, 65, 62, 048.

      A. 38, 68, 60,000                         B. 38, 65,600

      C. 38, 65, 00,000                         D. 38, 66, 00,000

 

  1. When any number is divided by 1, the quotient is:

      A. 1                      B. 0                      C. 2                      D. number itself

 

  1. The population of a city is 5, 12, 10,913. Out of which 23,05,218 were males, 18,47,525 were females and remaining are children. The number of children in the city is:

      A. 4,70,58,170                               B. 5,53,63,656

      C. 5,07,53,220                              D. 5,16,68,606

 

  1. The product of the least three digit number and the greatest number of three digits which can be formed with the digits 0, 9 and 6 is:

      A. 99,900          B. 5, 84,640      C. 66,240          D. 8, 69,760

 

  1. It is possible to make 1000 with eight 8’s in any way by using any operation?

      A. Yes                 B. No                  C. Impossible   D. None of these

 

Answer Key:

(1)-C; (2)-A; (3)-C; (4)-B; (5)-A; (6)-D; (7)-C; (8)-D; (9)-D; (10)-A; (11)-B; (12)-A