Measurement Worksheet-4

Measurement Worksheet-4

 

  1. Mr. Chagan is 72 inches tall. What is Mr. Chagan's height in feet?

A. 6 ft.                B. 8 ft.                C. 864 ft.           D. 5 ft.

 

  1. Chutki is 3(1/3) feet tall on her 4th birthday. How many inches is that?

A. 40 inches      B. 36 inches      C. 42 inches     D. 38 inches

 

  1. 100 °C = ____ ° F

A. 98.6              B. 100                 C. 97                  D. 212

 

  1. Normal human body temperature is _____ °F.

A. 37                  B. 98.8               C. 98.6               D. 98.7

 

  1. 75 °C is ____ ° F.

A. 176                 B. 167                 C. 107                 D. 112

 

  1. Number of equal divisions in the Fahrenheit scale is:

A. 100                 B. 108                 C. 180                 D. 212

 

  1. Boiling point of water on the Fahrenheit scale is:

       A. 100°F            B. 112°F             C. 212°F             D. 32°F

 

  1. The scales of temperature are named after:

A. instruments                              B. scientists

C. places                                         D. none of there

 

  1. To convert °C to °F, the formula used is:

        A.                               B.

        C.                               D. none of these

 

  1. 50°C is ___ °F.

A. 132                 B. 122                 C. 140                 D. 150

         

  1. The maximum temperature on a day is 35°C and the minimum temperature is 25°C The difference of these temperatures, on Fahrenheit scale is:

A. 25°F               B. 75°F               C. 50°F               D. 100°F

 

  1. The body temperature of a patient is 5.4°F above the normal temperature. His body temperature now in °C is:

        A. 38°C              B. 98°C              C. 50°C              D. 40°C

 

  1. A football field is 120 yards long. What is the field's length in feet?

A. 40                   B. 360                C. 20                   D. 320

 

  1. How many feet and inches are in 40 inches?

A. 4 feet and 3 inches                  B. 3.5 feet and 4 inches

C. 3 feet and 4 inches                  D. 4 feet

 

  1. Which length is the longest?

A. 3 yd and 2 ft                             B. 4 ft and 9 in

C. 4 yd and 5 in                             D. 240 in

 

Answer Key:

(11)-A; (12)-A; (13)-D; (14)-C; (15)-B; (16)-C; (17)-C; (18)-B; (19)-B; (20)-B; (21)-C; (22)-D; (23)-B; (24)-C; (25)-D