Test-6


Math class grade 1

(1)     Solve the sum: 2 +? = 11

          A. 5                      B. 10                   C. 7                      D. 9

 

(2)    The addition of 9 + 1 + 1 = ?

          A. 11                    B. 12                   C. 13                    D. 14

 

(3)    What is the sum of twenty-two and ten?

          A. thirty              B. thirty-two    C. thirty-nine     D. thirty-one

 

(4)    There are 22 cats and 11 dogs in a room. How many animals are there in the room?

          A. 22                   B. 33                   C. 44                    D. 55

cat

 

(5)    Select the correct answer.

         Addition

          A. 12                    B. 14                    C. 10                   D. 8

 

(6)    The addition of 6 + 4 + 1 =?

          A. 12                    B. 13                    C. 15                    D. 11

 

(7)    There are 14 red pens and 16 green pens. How many total pens are there?

          A. 30                   B. 21                    C. 40                   D. 32

 

(8)    I had Rs. 30. My mom gave me Rs. 15 more. How much money do I have now?

          A. Rs. 45            B. Rs. 55            C. Rs. 35            D. Rs. 5

 

(9)    How much time does it take to go to Surat from Vadodara?

Addition

          A. 13 hours        B. 12 hours        C. 14 hours        D. 11 hours

 

(10)  Select the correct answer.

         Addition

          A. 10                   B. 9                     C. 11                    D. 12

 

(11)   Solve the sum: ? + 9 = 11

          A. 7                      B. 2                     C. 4                     D. 5

 

(12)  Select the correct answer.

         Addition

          A. 9                     B. 10                   C. 11                    D. 12

 

(13)  The addition of 7 + 10 + 1 =?

          A. 18                   B. 15                    C. 16                    D. 12

 

(14)  You have five red balloons and five green balloons. Your dad gives you three more balloons. How many balloons do you have now?

         Addition

          A. 10                   B. 11                    C. 12                    D. 13

 

(15)  I had six balls. My mom gave me two more balls. In addition, my teacher gave me four more balls. How many balls do I have now?

         Addition

          A. 12                    B. 14                    C. 16                    D. 20

(16)  How far is the "Airport" from the "Train Station"?

Addition

          A. 19 km             B. 20 km            C. 21 km             D. 18 km

 

(17)  Bhumika’s story time:

          First story = 11 minutes

          Second story = 9 minutes

          Total time taken =?

          A. 10 minutes   B. 18 minutes   C. 15 minutes    D. 20 minutes

 

(18)  There are 24 hours in one day. How many hours are there in two days?

          A. 24 hours       B. 48 hours       C. 50 hours       D. 30 hours

 

(19)  Select the correct answer.

         Addition

          A. 10                   B. 11                    C. 9                     D. 12

 

(20) The addition of 3 + 9 + 2 =?

          A. 12                    B. 15                    C. 13                    D. 14

 

Answers

(1)-D; (2)-A; (3)-B; (4)-B; (5)-A; (6)-D; (7)-A; (8)-A; (9)-D; (10)-A; (11)-B; (12)-B; (13)-A; (14)-D; (15)-A; (16)-D; (17)-D; (18)-B; (19)-D; (20)-D