English Olympiad Grammar Worksheet-51

The Complete Course of Grammar Worksheet-51

 

  1. Find the subject and verb in the following sentence.

My voice sounds terrible in the morning.

A. sounds, terrible                        B. My, voice

C. voice, sounds                            D. sounds, morning

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. Those trees are losing their leaves.

B. Those tree is losing their leaves.

C. Those tree are losing their leaves.

D. Those trees is losing their leaves.

 

  1. Choose the correctly written complex sentence.

A. She likes to read, and she likes to write.

B. Kate and Jonathan worked on their reports.

C. Before she goes to bed, she must brush her teeth.

D. Although she likes read mystery novels best.

 

  1. What is the pronoun in this sentence?

She picked up the wrong taxi while going to the office.

A. picked            B. she                  C. taxi                 D. office

 

  1. Write the correct pronoun

This is the beggar _____stole my purse.

A. who                B. he                    C. whom            D. which

 

  1. Pick out the correct connector.

You should start early,_____ you are likely to miss the train.

A. indeed           B. otherwise      C. in fact            D. so that

 

  1. I differ _____ you on that point.

A. to                    B. with                C. by                 D. from

 

  1. Mountains add to the beauty of a country.

Which is the predicate?

A. Mountains                                 B. add to the beauty

C. of a country                               D. add to the beauty of a country.

 

  1. He worked hard. He failed.

Which sentence uses the correct coordinating conjunction.

A. He worked hard because he failed.

B. He worked hard therefore he failed.

C. He worked hard but he failed.

D. He worked hard and he failed.

 

  1. Find the adjectives in the following sentence.

He put a damp towel on my head.

A. put, on           B. towel, my      C. damp, my     D. head, damp

 

  1. Rewrite this sentence using too

This shirt is so dirty that I cannot wear it.

A. This shirt too is dirty to me for wear.

B. This shirt is too dirty for me to wear.

C. This shirt too is dirty for me to wear.

D. This shirt is too dirty to me for wear.

 

Answer Key:

(1)-C; (2)-A; (3)-C; (4)-B; (5)-A; (6)-B; (7)-B; (8)-D; (9)-C; (10)-C; (11)-B