English Olympiad Grade 1 Test-15


English - Reading

  1. Fill in the blank with correct word:

       ___ is the largest continent.

       A. Asia                B. Land              C. Laughing      D. Fun

 

  1. Fill in the blank with correct word:

       I saw Jay at the ____.

       A. Going             B. Big                  C. Bake               D. Library

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Jenny loves playing with dolls. Mom bought her a doll.

       Jenny is _______

       A. sad                 B. hungry           C. happy            D. sleepy

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Jack and Jill play together at recess every day. Jill didn't come to school today. Jack is _______

       A. happy            B. mad               C. silly                D. sad

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Vimal looks tired. He yawns and looks at the clock.

       Vimal is _______

       A. mad               B. sad                 C. silly                D. sleepy

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Sapna got her report card today. She made all A's.

       Sapna is _______

       A. sleepy            B. hungry           C. mad               D. excited

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       Paul loves his toy airplane. The airplane fell on the floor and broke.

       Paul is ________

       A. sad                 B. excited           C. sleepy            D. happy

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       We are going to Australia for summer vacation. I have never visited any other country before. I am _______

       A. angry                                         B. excited

       C. disappointed                             D. silly

 

  1. Read the sentence. Select the correct word that tells the feeling of the person:

       The drive was very long. We arrived late at night. We were ______

       A. silly                B. sad                 C. tired               D. excited

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       This is strong and hard.

       A. Study             B. Steep              C. Steel               D. Seed

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       This will grow into a plant.

       A. Weed             B. Need              C. Leaf                D. Seed

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       I have eight arms and I live in the ocean.

       A. Dolphin         B. Octopus        C. Snake             D. Spider

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       My grandfather Harish brought a huge pumpkin from his farm. It was very heavy. I couldn't ______ it.

       A. life                  B. make              C. get                  D. move

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       I like making crafts. Jack makes crafts too. His crafts are ________ than mine.

       A. likes               B. play                C. better             D. rest

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       Today is my first day of school. I am very excited. I can't wait to _______ the school bus.

       A. play                B. stop                C. fun                  D. ride

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       My aunt bought me a doll on my fifth birthday. Seema and I loved _______ with it.

       A. cooking          B. stopping        C. playing          D. helping

 

  1. Fill in the blank with correct choice:

       Penguins don't fly. Penguins swim. They______ their wings like paddles for swimming.

       A. run                 B. cut                  C. again              D. use

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       This tells time.

       A. Clock             B. Crow               C. Candle           D. Coke

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       I am bright but you don't see me in the night.

       A. Moon             B. Soon               C. Sun                 D. Sky

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       This covers a floor.

       A. Curtain          B. Window        C. Stair               D. Rug

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       I am long and orange. I grow under the ground.

       A. Apple            B. Banana          C. Tree               D. Carrot

 

  1. Read the following number:

       88

       A. Eighty            B. Eighty-six     C. Fifty-eight    D. Eighty-eight

 

  1. Read the following number:

       47

       A. Forty-seven B. Thirty            C. Forty-five      D. Fourteen

 

  1. Read the following number:

       750

       A. Seven hundred                         B. Seven hundred fifty

       C. Seven hundred thirty              D. Seven hundred five

 

  1. Select the word that answers the riddle:

       Every bike has two.

       A. Wheel            B. White             C. Wide              D. Wax

 

Answers

(1)–A; (2)–D; (3)–C; (4)–D; (5)–D; (6)–D; (7)–A; (8)–B; (9)–C; (10)–C; (11)–D; (12)–B; (13)–D; (14)–C; (15)–D; (16)–C; (17)–D; (18)–A; (19)–C; (20)–D; (21)–D; (22)–D; (23)–A; (24)–B; (25)–A