English-Adjectives-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Adjectives for Grade 1 Olympiad students. There are 3 worksheets with 70+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…
 

Worksheet-1

  1. Which word is an adjective?

       A. roll                 B. red                  C. rat                  D. run

 

  1. Which word is an adjective?

       A. fall                  B. fur                  C. fast                 D. fudge

 

  1. Which word is an adjective?

       A. head               B. hit                   C. hard               D. hen

 

  1. Which word is an adjective?

       A. yolk                B. young             C. yes                  D. yard

 

  1. Which word is an adjective?

       A. shut                B. shiny              C. soon               D. student

 

  1. Which word is an adjective?

       A. risk                 B. rich                C. ruin                D. roar

 

  1. Which word is an adjective?

       A. fat                   B. fan                  C. food                D. face

 

  1. Which word is an adjective?

       A. let                   B. later               C. laugh             D. lazy

 

  1. Which word is an adjective?

       A. queen             B. question        C. quote             D. quiet

 

  1. Which word is an adjective?

       A. mushroom   B. morning        C. mouth            D. mushy

 

  1. Which of the following is not an adjective?

       A. nice                B. pretty             C. old                  D. walk

 

  1. Which of the following is not an adjective?

       A. bitter              B. Ram               C. good               D. smart

 

  1. Which of the following is not an adjective?

       A. love                B. interesting    C. round             D. stupid

 

  1. Which of the following is not an adjective?

       A. stinky             B. soft                C. silky               D. Sangeeta

 

  1. Which of the following is not an adjective?

       A. beautiful       B. soft                 C. dark               D. glass

 

Answers

(1)–B; (2)–C; (3)–C; (4)–B; (5)–B; (6)–B; (7)–A; (8)–D; (9)–D; (10)–D; (11)–D; (12)–B; (13)–A; (14)–D; (15)–D

 

Worksheet-2

Identify adjectives in each of the following sentences.

  1. He was hiding behind a tall tree.

       A. was                 B. tree                 C. hiding            D. tall

 

  1. I put my warm coat on.

       A. warm             B. coat                C. my                  D. put

 

  1. The hungry dog ate all the cookies.

       A. dog                 B. cookies          C. hungry           D. ate

 

  1. I rested my head on a soft pillow.

       A. pillow            B. soft                 C. rested            D. my

 

  1. Ritika knitted a red sweater for her doll.

       A. knitted           B. sweater         C. red                  D. doll

 

  1. She served us hot pizza.

       A. pizza              B. she                  C. served            D. hot

 

  1. Hippo lives near blue water.

       A. Hippo            B. lives                C. near               D. blue

 

  1. She placed a small mat on the table.

       A. mat                B. table               C. placed            D. small

 

  1. The tired baby fell asleep right away.

       A. baby               B. tired               C. fell                  D. asleep

 

  1. Red birds fly away.

       A. Red                B. birds              C. fly                   D. away

 

  1. The jacket I bought has big pockets.

       A. Big                  B. jacket             C. pockets          D. bought

 

  1. He was carrying a heavy box.

       A. heavy             B. box                 C. he                  D. carrying

 

  1. The man found a glittering rock on his bed.

       A. rock                B. found             C. glittering       D. bed

 

  1. I saw green snakes.

       A. I                      B. saw                 C. green             D. Snakes.

 

  1. They are in a round cage.

       A. are                  B. in                    C. round             D. cage

 

  1. The grass is green.

       A. The                 B. grass              C. is                     D. green

 

  1. The flowers are red.

       A. The                 B. flowers          C. are                  D. red

 

  1. The horse is black.

       A. The                 B. Horse             C. Is                    D. black

 

  1. The house is brown.

       A. The                 B. house             C. is                     D. brown

 

  1. The pond is blue.

       A. The                 B. pond              C. is                     D. blue

 

Answers

(1)–D; (2)–A; (3)–C; (4)–B; (5)–C; (6)–D; (7)–D; (8)–D; (9)–B; (10)–A; (11)–A; (12)–A; (13)–C; (14)–C; (15)–C; (16)–D; (17)–D; (18)–D; (19)–D; (20)–D