Present Countinuous Tense Worksheet-7

Present Countinuous Tense Worksheet-7

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

I ________ but I _____ very often.

A. like swim-don’t swim

B. like swimming-don’t swim

C. am liking swimming-am not swimming

D. am liking swimming-don’t swim

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

Though I _______ English but I ______ to speak in English

A. am knowing-don’t want         B. know –am not wanting

C. know-don’t want                     D. am knowing-am not wanting

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

‘Where’s Aryan?’ ‘He ______ a shower.’

A. has taken      B. took                C. takes              D. is taking

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

I ______ television very often.

A. am not watching                      B. have not watched

C. don’t watch                               D. no watch

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

Listen! Somebody ______.

A. was singing                               B. has sung

C. sings                                           D. is singing

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

Aruna is tired. She ______ to go home now.

A. is wanting     B. has wanted   C. wants             D. wanted

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

How often ______ a newspaper?

A. is he reading                             B. does he read

C. do he reads                               D. has he read

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

Excuse me but you______ in my place.

A. have sat         B. sit                             C. are sitting     D. sat

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

I ______ cooking but my sister _____ it.

A. like-doesn’t like                        B. like-don’t like

C. likes-doesn’t like                      D. likes-don’t like

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

What time _____ work in the evenings?

A. do your brother finish            B. do your brother finishes

C. does your brother finish        D. is your brother finishing

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

You can turn off the radio. I ______.

A. don’t listen                                B. am not listening

C. haven’t listened                        D. didn’t listen

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb in present tense.

Ajita _____ coffee. She ________ tea.

A. don’t like-prefers                     B. doesn’t like- prefer

C. doesn’t like-prefers                 D. don’t like-prefer

 

Answer Key:

  1. B
  2. C
  3. D
  4. C
  5. D
  6. C
  7. B
  8. C
  9. A
  10. C
  11. B
  12. C