Tense mixed review Worksheet-36

Tense mixed review Worksheet-36

 

  1. The police ____ into action on receiving telephone call yesterday.

A. Swang           B. Swung           C. Swing            D. None of these

 

  1. Being a philanthropist he_____ this institution.

A. Founded                                    B. was founded

C. Found                                         D. None of these

 

  1. No one is allowed to____ the trees in the forest.

A. Fall                 B. Fell                 C. Fallen            D. None of these

 

  1. When calamity _____ the family, he faced it boldly.

A. Fell                 B. Fall                 C. Befell             D. None of these

 

  1. I think she ______ the clock this week.

A. Wounded      B. Wind              C. Wound          D. None of these

 

  1. The bridge ______ up by the terrorists only last week.

A. blowed                                       B. was blowed

C. was blown                                 D. None of these

 

  1. During rainy season this stream was ______

A. Overflowed                               B. Overflow

C. Overflown                                 D. None of these

 

  1. When he was ______ with stone he did not retaliate.

A. Strike             B. Striked          C. Struck            D. None of these

 

  1. The wood cutter ______ the log of the wood to make a cot.

A. Saw                B. Sew                C. Sawed            D. None of these

 

  1. When the robbers had put all the money in the bag they ______

A. Fled                B. Fleed              C. Flee                D. None of these

 

  1. When the village was attacked, loud cries ______ the air.

A. rended           B. rented            C. rent                D. None of these

 

  1. She always ______ illness, when she is asked to study.

A. Affects           B. Effects           C. Effected        D. None of these

 

  1. Indian Government is planning to ______ many changes in the constitution.

A. Affect             B. Effect             C. Effected        D. None of these

 

  1. Hard work is bound to ______ your health.

A. Effect             B. Affect             C. Effected        D. None of these

 

  1. Corruption has tremendous ______ on our political system.

A. Effect             B. Affect             C. Affected        D. None of these

 

Answer Key:

  1. B

  2. A

  3. B

  4. C

  5. C

  6. C

  7. A

  8. C

  9. C

  10. A

  11. C

  12. A

  13. B

  14. B

  15. A