English Olympiad Grammar Worksheet-77

The Complete Course of Grammar Worksheet-77

 

  1. The workers_______ you saw in the forest were cutting down trees to make way for a road.

A. which             B. who                C. whom            D. whose

 

  1. _____ will not be allowed to enter the theatre once the play commences.

A. Latecomers                               B. Newcomers

C. Dawdlers                                   D. Performers

 

  1. Many party-goers died in the fire in the discotheque because the exits were too narrow. Choose the correct alternative word for underlined phrase.

A. perished        B. perceived      C. persisted       D. perused

 

  1. The storyteller told the story in such an interesting and lively manner that we listened with rapt attention. Choose a word for underlined phrase/word.

A. speaker         B. narrator        C. orator            D. presenter

 

  1. We ______ of this group of singers since we were young.

A. hear               B. heard             C. are hearing   D. have heard

 

  1. If you litter, you _______ to pay a fine.

A. will have                                    B. would have

C. will have had                            D. would have had

 

  1. Mr Sharma was working on two projects ______. Every day, he had to report to two places for work.

A. independently                          B. simultaneously

C. sequentially                              D. mutually

 

  1. You ______ take a look inside the Buckingham Palace when we are in London.

A. can                 B. may

 

  1. You will wait for me at the lobby of the hotel, ______ ?

A. won't you                                   B. wouldn't you

C. would you                                  D. will you

 

  1. Having a barbecue instead of eating at the food court like we usually did was a_______ change.

A. different        B. expected       C. needed           D. refreshing

 

  1. This house cannot _______ strong winds and heavy rains. It will definitely collapse.

A. withstand     B. resist              C. tolerate          D. endure

 

Answer Key:

(1)-C; (2)-A; (3)-A; (4)-B; (5)-D; (6)-A; (7)-B; (8)-A; (9)-A; (10)-D; (11)-A