English-Miscellaneous-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Miscellaneous for Grade 1 Olympiad students. There are 2 worksheets with 30+ questions.
Pattern of questions : Multiple choice questions…
 

Worksheet-1

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Lion, Ant, Elephant, Bear

       A. Ant, Elephant, Bear, Lion

       B. Ant, Lion, Elephant, Bear

       C. Ant, Bear, Elephant, Lion

       D. Bear, Ant, Lion, Elephant

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Table, Mirror, Chair, Bed

       A. Chair, Mirror, Table, Bed

       B. Bed, Mirror, Table, Chair

       C. Chair, Bed, Mirror, Table

       D. Bed, Chair, Mirror, Table

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Orange, Apple, Peach, Banana

       A. Banana, Apple, Orange, Peach

       B. Apple, Banana, Orange, Peach

       C. Orange, Peach, Apple, Banana

       D. Apple, Orange, Peach, Banana

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Book, Eraser, Folder, Pencil

       A. Book, Eraser, Folder, Pencil

       B. Eraser, Book, Folder, Pencil

       C. Book, Folder, Eraser, Pencil

       D. Book, Pencil, Eraser, Folder

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       King, Castle, Queen, Prince

       A. Castle, King, Queen, Prince

       B. Castle, King, Prince, Queen

       C. Castle, Prince, King, Queen

       D. King, Prince, Queen, Castle

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Month, Year, Day, Week

       A. Day, Month, Year, Week       

       B. Day, Week, Year, Month

       C. Month, Year, Week, Day       

       D. Day, Month, Week, Year

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Train, Airplane, Car, Bus

       A. Airplane, Car, Bus, Train     

       B. Airplane, Train, Bus, Car

       C. Airplane, Bus, Car, Train     

       D. Bus, Car, Train, Airplane

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Office, School, College, Home

       A. College, Home, Office, School      

       B. Office, School, College, Home

       C. College, Office, Home, School      

       D. College, Home, School, Office

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Stem, Leaf, Flower, Root

       A. Flower, Root, Leaf, Stem      

       B. Flower, Leaf, Stem, Root

       C. Leaf, Flower, Root, Stem      

       D. Flower, Leaf, Root, Stem

 

  1. Find the CORRECT alphabetical order for the following words:

       Red, Yellow, Brown, Green

       A. Brown, Green, Yellow, Red

       B. Brown, Green, Red, Yellow

       C. Brown, Red, Yellow, Green

       D. Red, Yellow, Brown, Green

 

  1. Fill in the blank with the CORRECT set of letters:

       ____oes.

       A. Bh                   B. Jh                   C. Sh                   D. Nh

 

  1. Fill in the blank with the CORRECT set of letters:

       ____ree.

       A. Dh                  B. Ch                   C. Ck                   D. Th

 

  1. Fill in the blank with the CORRECT set of letters:

       ____one.

       A. Ph                   B. Ch                   C. Th                   D. Mh

 

  1. Fill in the blank with the CORRECT set of letters:

       ____air.

       A. Th                   B. Wh                 C. Ch                   D. Kh

 

  1. Fill in the blank  with the CORRECT set of letters:

       Clo____.

       A. ch                             B. ck                    C. ph                   D. mk

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–B; (4)–A; (5)–B; (6)–D; (7)–C; (8)–A; (9)–D; (10)–B; (11)–C; (12)–D; (13)–A; (14)–C; (15)–B