Human Body-Test-1


Human body

  1. The reproductive system helps in:

A. Taking blood throughout the body

B. Producing babies

C. Removing waste products from the body

 

  1. Our stomach is located:

A. On the right of the body

B. On the upper left side of abdomen

C. Below the abdomen

Click here for more worksheets

  1. How many chambers are there in the human heart?

A. 4                     B. 5                      C. 3

 

  1. Name the organ which takes in oxygen and gives out carbon dioxide.

A. Kidneys         B. Lungs            C. Liver

 

  1. The picture shows a water pump which pumps water from one place to another. Name an organ which performs similar function of pumping blood to all the organs in our body.

A. Brain             B. Kidney           C. Heart

 

  1. Which of the following organs help us in the sense of sight?

A. Eyes

B. Ears

C. Nose

 

  1. Which of the following body systems form the framework of the body?

A. Circulatory system

B. Skeletal system

C. Reproductive system

 

  1. Which of the following system control the activities of seeing, hearing, learning, thinking and feeling?

A. Circulatory system

B. Nervous system

C. Respiratory system

 

  1. Identify the system which changes the complex food into smaller components that body can use.

A. Respiratory system

B. Circulatory system

C. Digestive system

 

  1. Which of the following is also known as “Gateway of Knowledge”?

A. Body systems

B. Sense organs

C. None of these

 

  1. We have more than ___ number of muscles present in our body.

A. 650                 B. 600                C. 700

 

  1. Food begin its journey from this part of the digestive system. Here the food is chopped and chewed into smaller parts. Identify the part of the digestive system.

A. Mouth           B. Stomach       C. Small intestine

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–B; (3)–A; (4)–B; (5)–C; (6)–A; (7)–B; (8)–B; (9)–C; (10)–B; (11)–B; (12)–A