Simple Past Tense Worksheet-3

Simple Past Tense Worksheet-3

 

Fill in the blank using correct form of verb.

  1. I _____ my teeth every morning. This morning I _____my teeth.

A. Cleaned- cleaned                     B. Clean- cleaned

C. Clean- clean                              D. Cleaned- clean

 

  1. Anu _____in a bank from 1986 to 1993.

A. works                                         B. has worked

C. is working                                 D. worked

 

  1. Yesterday it _____all morning. It _____at lunchtime.

A. rained- stopped                       B. rains- stops

C. rained- stops                            D. was raining- stopped

 

  1. We _____the party last night. We _____a lot and had fun. Still I am _____ all that.

A. enjoyed- danced-missing

B. enjoyed- were dancing-missing

C. Were enjoying- danced-missing

D. enjoyed- danced-missed

 

  1. I usually _____ up early but this morning I ____ up at 9.30.

A. get-get           B. get-got           C. got-get           D. got-got

 

  1. We _____ a lot of work yesterday.

A. have done     B. had done       C. did                  D. do

 

  1. I ______to the cinema three times last week.

A. go                   B. have gone     C. had gone       D. went

 

  1. Avi _____into the room, took off his coat and _____a glass of water.

A. Came- had   B. Comes-has   C. Came-has     D. Come-has

 

  1. I _________ my teeth three times yesterday.

A. clean                                           B. am cleaning

C. have cleaned                             D. cleaned

 

  1. It was hot in the room, so I ______ the window.

A. open                                            B. am opening

C. have opened                              D. opened

 

  1. The movie starts at 7.30 and _______ at 10 o’clock.

A. finishes                                      B. finished

C. has finished                              D. is finishing

 

  1. When I was a child, I _____ to be a doctor.

A. want                                           B. was wanting

C. wanted                                       D. have wanted

 

  1. The accident ______ last Sunday afternoon.

A. was happening                         B. has happened

C. happened                                  D. had happened

 

  1. It _____ a nice day today but yesterday it rained all day.

A. is                     B. was                 C. has                 D. none

 

  1. We enjoyed our holiday. We ______ at a very nice place.

A. stay                                             B. were staying

C. stayed                                         D. have stayed

 

  1. Anu’s grandfather ______ when he was 90 years old.

A. has died        B. died                C. was died        D. is dying

 

Answer Key:

  1. B
  2. D
  3. A
  4. A
  5. B
  6. C
  7. D
  8. A
  9. A
  10. D
  11. A
  12. C
  13. C
  14. A
  15. C
  16. B