Percentages Worksheet-2

Percentages Worksheet-2

 

  1. Which option shows 0.06 as percent?

A. 60%               B. 0.6%              C. 6%                  D. 0.06%

 

  1. Twenty percent of the students in Mrs. Walia's class are car riders and the rest are bus riders. If there are 35 students in the class, how many students are bus riders?

A. 25                   B. 7                      C. 28                   D. 27

 

  1. Which option shows 4% as a decimal?

A. 0.4                  B. 4                     C. 0.04               D. 4.1

 

  1. The regular price of a printer is Rs.2000. After discount, it costs Rs.1200. How much discount do you get?

A. 4%                  B. 40%               C. 50%                D. 75%

 

  1. Which ratio is equal to 7:4?

A. 4 to 7              B. 28:16             C. 35/15             D. 18/15

 

  1. A store charges 4.5% sales tax. About how much sales tax would be added to a Rs.800 watch?

A. Rs.360          B. Rs. 3.6           C. Rs.90             D. Rs.36

 

  1. Find 25% of 72.

A. 18                   B. 17                    C. 28                   D. 19

 

  1. Which ratio is 21:84 written in simplest form?

A. 2: 4                 B. 7/28               C. 1 to 4              D. 7/21

 

  1. Which option shows the smallest amount?

A. 50% of 84                                  B. 35% of 90

C. 15% 0f 360                                D. 45% of 60

 

  1. 85% of 1,200 = ?

A. 1,020             B. 120                 C. 1,002             D. 980

 

  1. Find 48% as a ratio in simplest form.

A. 13/24             B. 24/50            C. 12/45             D. 12/25

 

  1. Six pencils cost Rs.120. How much 3 pencil will cost?

A. Rs. 60            B. Rs. 30            C. Rs. 20            D. Rs. 15

 

  1. Ritu drove for 6 hours at a speed of 55 miles per hour. How far did she drive?

A. 320 miles     B. 330 miles     C. 336 miles      D. 332 miles

 

  1. What is 8% of 60?

A. 4.8                  B. 4.2                  C. 4.6                  D. 0.48

 

  1. Which number will make the ratios equal?

     

A. 24                   B. 18                   C. 25                   D. 20        

 

Answer Key:

(11)-C; (12)-C; (13)-C; (14)-B; (15)-B; (16)-D; (17)-A; (18)-C; (19)-D; (20)-A; (21)-D; (22)-A; (23)-B; (24)-A; (25)-D