Prepositions Worksheet-24

Prepositions Worksheet-24

 

  1. The poet described ………the nature

A. about             B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

  1. She must love ……… her children.

A. with                B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

  1. We have discussed …….. the merits of the issue.

A. at                                                 B. to

C. Nothing is required                 D. on

 

  1. In this article the author has described …………. poverty.

A. about             B. at                     C. to                     D. Nothing is required

 

  1. She criticised ……… my action without logic.

A. upon              B. about             C. to                     D. Nothing is required

 

  1. Morning walk is beneficial..................health.

A. to                    B. for                  C. at                     D. in

 

  1. You are not eligible.........................this post.

A. to                    B. for                  C. at                     D. in

 

  1. I find no exception.....................this rule of grammar.

A. to                    B. for                  C. at                     D. in

 

  1. She has a great passion....................natural beauty.

A. to                    B. for                  C. at                     D. in

 

  1. You are very much weak...............mathematics.

A. to                    B. for                  C. at                     D. in

 

  1. Suitable reward is an important incentive.......hard work.

A. to                    B. for                  C. at                     D. in

 

  1. I am sick......................the whole episode.

A. from               B. of                     C. at                     D. by

 

  1. He insisted...............complaining against the officer.

A. at                    B. on                   C. in                     D. Nothing is required

 

  1. You are to conform.............the rules of the institute.

A. to                    B. at                     C. in                     D. with

 

  1. Your views don't accord................mine.

A. with                B. to                     C. by                    D. Nothing is required

 

  1. She comes............a very noble family.

A. at                    B. in                     C. from               D. to

 

  1. His path is beset............many difficulties.

A. by                   B. for                  C. at                     D. with

 

  1. You are addicted................gambling.

A. by                   B. to                     C. for                  D. at

 

  1. Your scheme is adverse.................my career.

A. by                   B. to                     C. for                  D. at

 

  1. The court has restored the property............... its true owner.

A. by                   B. to                     C. for                  D. at

 

Answer Key:

  1. D

  2. D

  3. C

  4. D

  5. D

  6. A

  7. B

  8. A

  9. B

  10. D

  11. A

  12. B

  13. B

  14. A

  15. A

  16. C

  17. D

  18. B

  19. B

  20. B