Prepositions Worksheet-31

Prepositions Worksheet-31

 

  1. He is often late........his dinner.

A. for                   B. at                     C. to                     D. in

 

  1. Try to reach the village........ sunset.

A. before            B. by                     C. from               D. of

 

  1. In the month of December, the temperature falls........4° C.

A. from               B. below             C. at                     D. into

 

  1. A jeep hit him while he was going........the main road.

A. on                   B. across            C. behind           D. through   

 

  1. She is........a noble family of Rajputs.

A. from               B. of                     C. among           D. at

 

  1. The case was put........the judge and the judge decided it within an year.

A. at                    B. from               C. before            D. of

 

  1. The bridge........this river was built in the year 1995.

A. at                    B. over                C. above             D. on

 

  1. She is suffering........fever.

A. with                B. of                     C. through         D. from

 

  1. We saw a wounded tiger while passing........the forest.

A. from               B. through         C. along              D. among

 

  1. Chairs are made........wood.

A. of                    B. from               C. on                   D. through

 

  1. There- are tall beautiful coconut trees........the river.

A. along              B. at                     C. into                 D. over

 

  1. We are proud........our children.

A. on                   B. at                     C. after               D. of

 

  1. Mt. Abu is about five thousand feet........the sea-level.

A. above             B. along              C. after               D. behind

 

  1. His birthday is ........ next Sunday.

A. in                    B. at                     C. on                   D. for

 

  1. Ramesh fell down while he was running........ a bus.

A. into                 B. after               C. over                D. through

 

  1. Ramesh is the best........all the players.

A. into                 B. among           C. above             D. between

 

  1. The meeting took place.........the company's corporate office.

A. at                    B. to                     C. on                   D. by

 

  1. It was a very long voyage. We were.........sea for 50 days.

A. at                    B. to                     C. on                   D. by

 

  1. I was.........Peter's last night.

A. at                    B. to                     C. on                   D. by

 

  1. The train halted.........Kolkata main station.

A. at                    B. to                     C. on                   D. by

 

Answer Key:

  1. A

  2. A

  3. B

  4. B

  5. A

  6. C

  7. B

  8. D

  9. B

  10. A

  11. A

  12. D

  13. A

  14. C

  15. B

  16. B

  17. A

  18. A

  19. A

  20. A